miercuri, 8 decembrie 2021
AcasăFără categorieRo Vaccinare: „Prima doză Pfizer, 13 și 12 ani”

Ro Vaccinare: „Prima doză Pfizer, 13 și 12 ani”

Ro Vaccinare continuă duminică seria exemplelor de la vaccinare cu fotografia a doi puști de 13, respectiv 12 ani, cărora le-a fost administrat serul anti-COVID-19 de la Pfizer.

„Prima doză Pfizer, 13 și 12 ani”

În SUA, vaccinul Pfizer-BioNTech este autorizat pentru utilizare de urgență și la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Agenţia americană pentru Alimente și Medicamente (FDA) a autorizat vaccinul Comirnaty produs de Pfizer-BioNTech pentru utilizare de urgență la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani.

Important: Eficacitate – Răspunsul imun la copiii cu vârsta cuprinsă între 5 și 11 ani a fost comparabil cu cel al persoanelor cu vârsta cuprinsă între 16 și 25 de ani. În plus, s-a constatat că vaccinul este eficient în 90,7% în prevenirea COVID-19 la copiii cu vârsta între 5 și 11 ani.

Siguranță – Siguranța vaccinului a fost studiată la aproximativ 3.100 de copii cu vârste cuprinse între 5 și 11 ani care au primit vaccinul și nu au fost detectate efecte secundare grave în studiu.

Administrare – Schema de vaccinare primară pentru copiii cu vârsta între 5 și 11 ani cuprinde două doze, la distanță de 3 săptămâni, dar este o doză mai mică (10 micrograme) decât cea utilizată pentru persoanele cu vârsta de 12 ani și peste (30 micrograme).

Comunicat FDA: https://www.fda.gov/…/fda-authorizes-pfizer-biontech…

Citește și: Loteria vaccinării. Cine participă la extragerea de duminică (presshub.ro)

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE