România a fost, anul trecut, cel mai ieftin stat din UE la alimente şi băuturi nealcoolice

Data:

România a fost, în anul 2022, cel mai ieftin stat membru din Uniunea Europeană la alimente și băuturi nealcoolice, la 72% din media UE, arată un raport publicat vineri de Institutul Național de Statistică (INS), care citează datele Biroului european de statistică Eurostat. Țara noastră a fost urmată de Polonia (73%) iar la polul opus se află Danemarca și Luxemburg, având cel mai ridicat nivel al prețurilor pentru această grupă de produse (121%).

Conform raportului, Bulgaria înregistrează cel mai scăzut nivel al prețurilor pentru grupele „Băuturi alcoolice și tutun” (66%), „Îmbrăcăminte și încălțăminte” (80%) și „Întreținerea locuinței, apă, electricitate, gaz și alți combustibili” (37%), urmată de Polonia, pentru grupele „Băuturi alcoolice și tutun” (73%) și „Întreținerea locuinței, apă, electricitate, gaz și alți combustibili” (40%).

Citește și Nababii de la stat: cumulează pensia cu salariul, ridică 4.000-5.000 de euro/lună, au câte două case, trei mașini și soțiile în Sistem

Danemarca are cel mai ridicat nivel al prețurilor pentru produsele cuprinse în grupa „Îmbrăcăminte și încălțăminte” (133%), iar Irlanda este cea mai scumpă țară din UE la produsele din grupele „Băuturi alcoolice și tutun” (216%) și respectiv „Întreținerea locuinței, apă, electricitate, gaz și alți combustibili” (212%). Mai multe, în Economedia.

Foto: © Faithiecannoise/ Dreamstime.com

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Economedia.ro
Economedia.ro
Economedia este site de știri și analize economice.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related