România a umplut doar pe jumătate depozitele de gaz pentru la iarnă

Data:

Statele Uniunii Europene trebuie să aibă 80% gaz în depozite până la 1 noiembrie, a decis joi Parlamentului European. Cu 39% din depozite pline, România este la coada UE, deși discuțiile se poartă de la jumătatea lunii mai.

Statele membre ale Uniunii Europene vor trebui să își umple rezervele de gaz la cel puțin 80% până în noiembrie pentru a se asigura că au suficiente rezerve pentru iarna viitoare, a decis joi Parlamentul European, printr-un vot de urgență acordat în contextul crizei energetice.

Consiliul Europei și-a exprimat deja acordul pe text, iar pentru a intra în vigoare mai este nevoie de semnare și publicarea în jurnalul oficial. Regulamentul mai prevede că: țările Uniunii și operatorii trebuie să depună eforturi pentru a asigura un nivel de umplere de 85%.

În următorii ani, obiectivul va fi de 90%, pentru a proteja europenii de posibilele crize de aprovizionare; țările Uniunii trebuie să-și diversifice sursele de gaze naturale și să-și extindă măsurile luate pentru a asigura eficiența energetică; instalațiile de stocare a gazelor din UE vor căpăta statutul de infrastructură critică. Toți operatorii acestui tip de instalații vor fi obligați să obțină o certificare pentru a evita riscul ingerințelor străine;

Citește articolul integral pe Romania.europalibera.org

Citește și: Elena Udrea atacă la Curtea Constituțională ordonanța privind prescripția. Printre motivele invocate, referendumul din 2019 privind Justiția

––––-

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire | PUTEREA A CINCEA

Migrația românilor, între speranță și dezamăgire. Acesta este fenomenul...

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați? | Gazeta de Stâlpeni

Cum plătesc locuitorii unei comune pentru a fi dezinformați?...

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce” pe bani publici Grecia la el în sector | Aktual24

Totul pentru bucureșteni: Negoiță „aduce" pe bani publici Grecia...