vineri, 3 decembrie 2021
AcasăLa ziActualitateRomânia ar putea interzice maşinile cu volan pe dreapta

România ar putea interzice maşinile cu volan pe dreapta

Potrivit Newsweek România, mașinile cu volan pe partea dreaptă înmatriculate în România ar putea fi interzise pe drumurile publice din ţara noastră, potrivit unui proiect legislativ.

Prezenta propunere legislativă propune îmbunătăţirea siguranţei rutiere prin limitarea circulaţiei pe drumurile publice a autovehiculelor înmatriculate sau înregistrate în România care au postul de conducere situat pe partea dreaptă în raport cu planul median longitudinal al autovehiculului.

„Un motiv întemeiat al acestui proiect de lege este numărul total de accidente produse de maşini cu volanul pe dreapta care depăşeşte 10% din totalul accidentelor pe an. Coliziunile sunt frontale iar posibilitatea de evitare este nulă din cauza lipsei de vizibilitate a şoferilor acestor maşini”, şi-au motivat propunerea iniţiatorii acestui proiect de lege.

Articolul integral, în Newsweek România!

Citește și: VIDEO Campania „Atingeri Nedorite”. Cifre alarmante cu privire la victimele din categoriile mici de vârstă: 4 – 7 ani (presshub.ro)

Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE