România bate Armenia cu 1-0 și simte briza caldă a dunelor din Qatar

Data:

Naționala României este mai aproape ca niciodată în ultimii 20 de ani de calificarea la un Campionat Mondial, după victoria obținută în această seară cu Armenia, 1-0, prin golul reușit de Mitriță. După 12 ani pe stadionul Steaua, selecționata tricoloră a jucat economicos, a învins și a urcat pe locul 2 al clasamentului Grupei J grație victoriei Germaniei în deplasarea din Macedonia. 

Cinci modificări a operat Mirel Rădoi în echipa de start față de meciul cu Germania, dar și sistemul de joc a fost schimbat, fiind preferat unul mai ofensiv. Conștienți că au nevoie doar de victorie pentru a spera la locul 2, „tricolorii” au început în forță meciul, instalându-se în jumătatea de joc a armenilor.

Ocaziile au întârziat însă să apară la poarta lui David Yurchenko, dar golul a venit totuși în minutul 26 dintr-o fază absolut halucinantă: Stanciu a bătut scurt un corner de pe partea dreaptă, Marin a centrat în gura porții, de unde cel mai scund jucător de pe teren, Alex Mitriță, a ieșit ca din pământ și a plasat o lovitură de cap imparabilă! 1-0 pentru România!

Armenii au încercat până în pauză să echilibreze jocul, dar nu au reușit mare lucru. Mult mai periculoși au revenit de la cabine! Florin Niță, care în prima repriză a șomat, a trebuit să se întrebuințeze serios la 2-3 centrări sau șuturi expediate către poarta sa. Cea mai mare ocazie a părții secunde i-a aparținut lui Ianis Hagi, în minutul 70, care a executat senzațional o lovitură liberă de la 20 de metri, dar portarul armean a respins în bara transversală.

În ultimele minute ale meciului, armenii s-au aruncat disperați în atac și au asaltat poarta lui Niță cu centrări și șuturi, dar bravul apărător român a reținut absolut tot!

Ultimele două partide din actuala campanie de calificare se vor juca pe 11 și 14 noiembrie. România va juca cu Islanda acasă și cu Liechtenstein în deplasare. Cu 6 puncte din aceste două jocuri, naționala noastră va ocupa locul secund în Grupa J și va merge la baraj.


ROMÂNIA – ARMENIA 1-0 (1-0)
Mitriță (26)

ROMÂNIA: Niță – Rațiu (66 Manea), Chiricheș, Nedelcearu, Bancu – Cicâldău, R. Marin, Stanciu (81 Nedelcu) – I. Hagi (81 Mihăilă), Keșeru (62 Ivan), Mitriță (62 Moruțan). Selecționer: Mirel Rădoi

ARMENIA: Yurchenko – Terteryan, Voskanyan, Haroyan, Hovhannisyan – Udo (82 Karapetyan), Grigoryan (46 Geloyan), Spertsyan (77 Vardanyan) – Barseghyan (46 Zelarayan), Mkhitaryan, Bayramyan (46 Adamyan). Selecționer: Joaquín Caparrós

Arbitru: Daniele Orsato (Italia)

Cartonașe galbene: Cicâldău, Mihăilă – Barseghyan, Spertsyan, Haroyan, Voskanyan, Adamyan

(Articol publicat de Adrian Preda în Argeș Sport)

Foto: frf.ro

spot_imgspot_img
Arges-Sport.ro
Arges-Sport.ro
Arges-Sport.ro s-a înființat în urmă cu 5 ani și oferă informații relevante din sportul local și național. De asemenea, Arges-Sport.ro a oferit corespondențe de la competiții fotbalistice de top: EURO 2016 și Liga Campionilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related