România, campioană la producția de nuci în UE cu 60 de mii de tone pe an, peste Grecia, Franța, Spania sau Italia 

Data:

România este campioană la producția de nuci în Uniunea Europeană, după ce anul trecut au fost culese peste 60 mii de tone. O mare parte pleacă în Europa și în țările arabe, transmite site-ul știrileprotv.ro

Cei care au investit în livezile de nuci spun că nu banii sunt problema, ci răbdarea. Pentru că profitul apare abia după 10 ani. Un kilogram de miez de nucă poate să coste 70 de lei.

Unul dintre cei mai importanți procesatori de nucă din țară, dar și din Europa Centrală și de Est a ales să investească cinci milioane de euro într-o fabrică modernă la Ciugud, în județul Alba.

Adriana Drămbărean, director tehnic în cadrul unei fabrici: „Apariția de noi producători, cât și anii favorabili, ultimii ani favorabili pentru producția de nuci, au crescut cantitățile de nuci de la noi din țară”.

Gabriela Anton, specialist în marketing în cadrul unei fabrici: „Aproximativ 60% din producția noastră ajunge la export produse vrac, cât și ambalat, în peste 23 de țări de pe trei continente”, titrează știrileprotv.ro.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate 

Taxele și impozitele pe proprietăți ar putea fi majorate...

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

ZAFINI SOLUTIONS S.R.L. a implementat proiectul „Construire hale de producție C1 și C2 și împrejmuire”

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la lună

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la...