„România fără dosar”, hackathonul-ul studențesc care a promovat Legea subțierii dosarului cu șină

Data:

În perioada 24 februarie – 31 martie 2022, la Palatul Parlamentului a avut loc hackathonul-ul studențesc „România fără dosar”, eveniment care a avut ca scop promovarea „Legii subțierii dosarului cu șină” (Legea nr. 267 din 9 noiembrie 2021 pentru completarea Ordonanţei de Urgenţă a Guvernului nr. 41/2016 privind stabilirea unor măsuri de simplificare la nivelul administraţiei publice centrale şi pentru modificarea şi completarea unor acte normative).

Evenimentul a cuprins și atelierul „De la problemă la soluție – abordarea Design Thinking” dedicat studenților participanți.

„O plăcere pentru mine să particip în această dimineață în juriul Hackathonul-ul Studențesc «România fără dosar», care și-a propus să promoveze „Legea subțierii dosarului cu șină” și care a fost organizat, la Palatul Parlamentului, de Camera Deputaților și Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării (FJSC) și Facultatea de Științe Politice (FSP) din cadrul Universității din București. Felicit câștigătorii, dar și toate cele 10 echipe participante pentru munca lor și pentru ideile creative, deseori idealiste, dar atât de pline de prospețime.

Mentorii hackathon-ului au fost chiar o parte dintre parlamentarii care au inițiat legea, deputații Ana-Maria Cătăuță, George-Cristian Tuță, Sebastian-Ioan Burduja, Viorel Băltărețu și Andi-Lucian Cristea.

Din juriu au mai făcut parte, pe lângă mentori, și profesorii Camelia Cmeciu (FJSC), Alexandra Iancu (FSP) și Claudiu Tufiș (FSP).

„O felicit pe colega mea de la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării, neobosita Anamaria Nicola, organizatoare a evenimentului, și-i mulțumesc că m-a invitat să fac parte din juriu”, a scris, pe Facebook, Bogdan Oprea, cadru universitar la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării.

Hackathonul studențesc „România fără dosar” este modalitatea prin care studenții Universității din București contribuie la accelerarea procesului de debirocratizare și de simplificare a proceselor administrative. Detalii, AICI!

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine este obligat să deszăpezească. Răspunderea primarului și obligațiile cetățenilor

Prima zăpadă mai serioasă din aceeastă iarnă a făcut...

Dacian Cioloș cere liderilor coaliției de guvernare „un plan ofensiv diplomatic clar” pe subiectul Schengen

Europarlamentarul REPER Dacian Cioloș cere liderilor coaliției un plan...

Necrolog pentru un om bun

Joi dimineață, la prima oră, am aflat că a...

Ziare.com: Dovezile că Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției s-au conectat la banii lui Vanghelie

Jurnalistul Răzvan Savaliuc și Lumea Justiției au fost „mufați”...