România, lăudată la Kiev pentru ajutorul militar dar Ucrainei

Data:

Una dintre țările al cărui ajutor important merită atenția este România, care sprijină și ajută Ucraina în toate felurile posibile încă din primele zile de război, notează publicația ucraineană de limbă engleză Kyiv Post.

Jurnaliștii arată că România este una dintre țările lider în transportul de ajutoare oferite de SUA către Ucraina și a treia țară ca mărime a tranzitului de arme și echipamente occidentale către armata ucraineană.

„România deține câteva zeci de avioane de luptă MiG-21 și Lancer, plus 15 avioane de vânătoare MiG-29 pe care nu le folosește, dar le-ar putea preda Ucrainei. Oficialii guvernamentali români promovează, de asemenea, în mod activ eforturile pentru livrarea Ucrainei a echipamentelor М142 HIMARS fabricate în SUA.

Pe lângă muniție, veste antiglonț și căști, România furnizează Ucrainei combustibil, echipament medical și dezinfectanți. Camioane cu ajutoare umanitare ajung, de asemenea, în mod regulat în Ucraina”, scrie Kyiv Post.

Citește și: „Supersonica” Kovesi. Bilanț spectaculos după primul an ca procuror șef european

Încă din primele zile ale invaziei Rusiei, guvernul român și comunitatea română din sud-vestul Ucrainei, au trimis arme, produse alimentare și alte lucruri esențiale soldaților ucraineni care luptă pe linia frontului, arată publicația de la Kiev.

΄n plus, voluntarii au înființat un punct de ajutor la punctul de trecere a frontierei Porubne, unde refugiaților ucraineni li se oferă tot ce au nevoie – de la hrană și îmbrăcăminte până la transport și cazare. România a acceptat peste 800.000 de refugiați ucraineni care sunt liberi să intre în țară prin orice puncte oficiale de trecere a frontierei.

Prin intermediul organizației neguvernamentale Code for Romania, în parteneriat cu Departamentul pentru Situații de Urgență a MAI, Organizația Internațională pentru Migrație și Consiliul Național pentru Afacerile Refugiaților, civili care fug de războiul din Ucraina și caută refugiu în România pot găsi toate informațiile necesare de care au nevoie”, notează Kyiv Post.

Pentru a facilita tranzitul refugiaților ucraineni prin România, zborurile către Moldova au fost reluate. Guvernul a declarat, de asemenea, că este pregătit să trateze soldații ucraineni răniți, în spitalele din România.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la lună

Rata șomajului în Botoșani creşte de la lună la...

Primul parc experimental de cercetare a tehnologiilor avansate în energii alternative funcționează la Cluj

Primul parc experimental de cercetare a tehnologiilor avansate în...

Controversatul șef al ANPC, Horia Constantinescu, demisionează pentru a fi candidatul PSD la Primăria Constanța

Controversatul șef al ANPC, Horia Constantinescu, demisionează pentru a...

Camere video în toate clasele fără acordul părinţilor şi profesorilor

Camere video în toate clasele fără acordul părinţilor şi...