joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziEconomieRomânia poate rămâne fără gazele din Marea Neagră. Le trag rușii sau...

România poate rămâne fără gazele din Marea Neagră. Le trag rușii sau ucrainienii

România ar putea extrage din Marea Neagră cel puțin 200 de miliarde de metri cubi de gaze naturale. Doar că amână de ani de zile exploatarea, cu două mari riscuri: combustibilul să nu mai poată fi folosit, din cauza limitărilor impuse de UE, sau să fie tras de Rusia ori Ucraina.

România dispune în Marea Neagră de cel puțin 200 de miliarde de metri cubi de gaz natural, potrivit unei estimări făcută în 2012 de OMV Petrom și Exxon. De 18 ori mai mult decât consumă țara noastră în prezent. Acest lucru ar permite României să se transforme din importator în exportator de gaze naturale. 

Legea off-shore adoptată în perioada Dragnea a dat peste cap companiile de stat și private din sistemul energetic. Și a făcut ca investitorii străini care doreau să contribuie la exploatarea gazelor naturale au oprit lucrările ori s-au retras.

(…)

Pentru a citi informații despre zăcăminte si legea off-shore, accesați in continuare Newsweek.

Sursănewsweek
Newsweek România
Newsweek Romania duce jurnalismul de calitate la un alt nivel pe piata autohtona, cu analize si opinii pertinente despre probleme politice si economice, interne sau internationale, informatii atent selectate din lumea afacerilor, a culturii, a sporturilor sau a tehnologiei si recomandari din zona de lifestyle, de la automobile si vacante, la gadget-uri si accesorii vestimentare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE