România se află în cea mai gravă situație a pandemiei: cifre record și dezastrul vaccinării

Data:

În secțiile ATI ale spitalelor din România au loc adevărate drame în aceste zile, potrivit Europa Liberă România. Nu toți pacienții pot primi oxigen din cauza numărul foarte mare de îmbolnăviri grave cu Covid.

România se află în cel mai prost moment al pandemiei de Covid, cu cifre record pentru numărul de cazuri noi și cu o rată a deceselor și a cazurilor grave care o plasează pe cele mai proaste poziții din statisticile UE în toate cele 18 luni de pandemie.

La fel de rău stă România în privința vaccinării, unde doar Bulgaria are un procent mai mic printre țările Uniunii Europene.

Numărul cazurilor noi raportate de autorități a fost miercuri, în 29 septembrie, de 10.826, cel al deceselor de 207, iar incidența depășește 6 cazuri la mia de locuitori în București (6,33) și în Ilfov (6,79) și Timiș (6,02).

Cu o zi înainte, în 28 septembrie, România a înregistrat 11.049 de cazuri noi, cel mai mare număr din Uniunea Europeană. La nivelul întregului continent, Marea Britanie s-a plasat pe primul loc cu 34.525, urmată de Rusia: 21.559 de cazuri noi. La nivel mondial, România se plasa pe locul 10.https://romania.europalibera.org/a/covid-romania-record/574524/1/31483872.html

După ce marți numărul de cazuri noi a reprezentat un record absolut al raportărilor zilnice de la începutul pandemiei până acum, România s-a plasat în cele mai proaste poziții de până acum ale statisticilor europene nu doar ca număr de cazuri, dar și al deceselor sau cazurilor grave.

Foto (generic): Spitalul Universitar Militar Central

Aricolul integral, pe europalibera.org!

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Mediocritatea liderilor politici | Revista22

Mediocritatea liderilor politici români din ultimul deceniu a dus...

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: Până acum o săptămână eram un om respectat

Cătălin Cîrstoiu despre retragere: „până acum o săptămână eram...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...