România se impune la Mioveni cu scorul de 26-19 în fața Insulelor Feroe

Data:

Fără Cristina Neagu, retrasă pentru o perioadă din circuitul echipei naționale, România a devenit dependentă de Crina Pintea! Jucătoarea celor de la Gyor a fost de departe omul meciului din această seară, de la Mioveni, cu Insulele Feroe, 26-19 (15-14), în prima apariție de după dezamăgirea provocată de ratarea calificării la Jocurile Olimpice de la Tokyo. 

Atmosferă senzațională asigurată de spectatorii din Mioveni, la primul meci internațional găzduit de moderna sală inaugurată de curând. Echipa națională de handbal feminin a României a fost împinsă de la spate de superbul public, în prima victorie din preliminariile EHF EURO 2022.

N-a fost o misiune ușoară pentru „tricolore” în partida contra Insulelor Feroe, mai ales în prima repriză. După un start bun, 3-0 și 7-3, selecționerul Adrian Vasile le-a trimis pe bancă pentru odihnă pe Pintea, Bazaliu, Polocoșer sau Rotaru, dându-le minute mai multor jucătoare din lot. A fost momentul în care feroezele au avut o revenire fantastică și doar ghinionul a făcut ca să nu termine la egalitate primele 30 de minute (15-14).

Situația s-a schimbat radical după pauză, atunci când handbalistele de bază ale României au rămas pe teren pe întreaga durată a reprizei secunde. Mai mult, Daciana Hossu a înlocuit-o cu succes în poartă pe Yulia Dumanska, apărătoarea Vâlcei fiind aproape de netrecut.

Cu Crina Pintea imbatabilă în toate duelurile atac/apărare, România s-a desprins încet și sigur, permițându-i antrenorului Adrian Vasile să o introducă spre final și pe marea speranță a handbalului românesc, Sorina Tîrcă, fiica marei jucătoare de la mijlocul anilor 90, Mariana Tîrcă.

Scor final 26-19, și România încearcă să își croaiscă un nou drum în absența celei mai valoroase handbaliste din istorie, Cristina Neagu. Pintea a avut 9 goluri, fiind secondată de Bianca Bazaliu, cu 6. Au mai marcat Andreea Rotaru și Sonia Seraficeanu (câte 3), Alina Ilie (2), Nicoleta Dincă, Alexandra Subțirică-Iovănescu și Bianca Harabagiu (câte 1 gol).

(Articol preluat din Argeș Sport)

spot_imgspot_img
Arges-Sport.ro
Arges-Sport.ro
Arges-Sport.ro s-a înființat în urmă cu 5 ani și oferă informații relevante din sportul local și național. De asemenea, Arges-Sport.ro a oferit corespondențe de la competiții fotbalistice de top: EURO 2016 și Liga Campionilor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om respectat, acum sunt omul negru”  |Digi24

Cătălin Cîrstoiu: „până acum o săptămână eram un om...

Noi achiziții pentru creșterea securității României | Monitorul de Cluj

Noi achiziții pentru creșterea securității României, în contextul creșterii...