Românii au cei mai puțini ani munciți față de celelalte state UE, la una din cele mai mari vârste de pensionare

Data:

Franța întreagă este în stradă pentru că președintele Macron a forțat creșterea vârstei de pensionare de la 62 la 64 de ani. În România, vârsta de pensionare a bărbaților este de 65 de ani.

De fapt, autoritățile franceze au crescut nu atât vârsta de pensionare, cât perioada de contributivitate: de la 41,5 ani, la 43 de ani. Despre asta e vorba în revoluția din sistemul francez de pensii.

Dar cum stă România – în contextul discuțiilor despre reforma pensiilor speciale – adică acolo unde e vorba și de anii de contributivitate și de vârsta de pensionare, și de cuantumul pensiilor.

Ei bine, în ciuda vârstei de pensionare printre cele mai mari din UE (65 de ani), România are cei mai puțini ani înregistrați, în medie, de un român în câmpul muncii: adică de contributivitate: 31 de ani.

Citește pe cursdeguvernare.ro o analiză despre necesitatea reformelor atât de piața muncii, cât și pe cea a pensiilor – făcută de Ionuț Dumitru – economist-șef al Raiffeisen Bank și fost președinte al Consiliului Fiscal.

Citește și: AKTUAL24: SURSE Cum vor fi modificate pensiile speciale în noua lege: „Se va impozita cu 15% partea de necontributivitate/ Pentru Apărare și Ordine Publică se elimină cinci sporuri din baza de calcul”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: Pixabay.com)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Rusia trimite în Iran 24 de avioane Su-35, dar și sisteme de rachete S-400 | Aktual24

Iranul ar urmă să primească săptămâna viitoare primul lot...

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate | Nouapresa.ro

Birourile electorale din Dolj au fost dizolvate sâmbătă, după...