Românii au învins pandemia. Dacă nu cred, nu există

Data:

Românii au învățat în comunism că orice problemă poate fi rezolvată ușor prin măsluire. Întâiul tovarăș ne cere mai multe cereale? Nu-i nimic, declarăm pe hârtie mii de kilograme și am rezolvat.

Secole la rând, românii, mai ales cei din Moldova și Țara Românească, au trăit în teritorii în care regulile erau mereu schimbătoare și arbitrare, la fel ca voievozii, care veneau la putere, cu mici excepții, doar pentru o căpătuială rapidă pe seama poporului și așa sărac. 

Supraviețuierea era mai degrabă o chestiune de noroc, aveai cele mai multe șanse dacă te descurcai singur, căci din partea „autorităților” corupte și trecătoare nu prea exista speranță de sprijin și protecție. 

Comunismul a adâncit și mai tare în mentalul colectiv sentimentul că cei care ne conduc nu fac decât să ne fure (prin naționalizare și colectivizare), să ne asuprească și să ne mintă. Prin urmare, nu merita să li te supui decât oficial, de frică. În realitate, fiecare era gata să saboteze statul.

Spre finalul regimului lui Ceaușescu, când dictatorul a avut inutila și fatala idee de a plăti datoria externă a țării, pentru români supraviețuirea de zi cu zi a rămas exclusiv o chestiune de „descurcăreală”, iar furtul de la stat a devenit nu doar ceva tolerabil, ci chiar un act de dreptate. 

Românii au învățat, tot atunci, că orice problemă se poate rezolva ușor prin măsluirea realității. Ziarele scriau triumfal despre „societatea multilateral dezvoltată”, deși economia comunistă se prăbușea. Dacă dictatorul cerea mai multe cereale, se rezolva totul nu prin sporirea producției, ci prin declararea a mii de kilograme la hectar pe hârtie. 

Totul se cosmetiza din statistici: atunci au învățat doctorii din spitale să ascundă pe hârtie morți și cauze reale ale unor boli, atunci au învățat profesorii din școli să ascundă numărul de elevi care de fapt erau slabi la învățătură și tot așa, în toate domeniile, cineva mințea pentru a face realitatea de pe hârtie mai frumoasă.

O țară a minciunii, care s-a răspândit și s-a întipărit în mintea țăranului și a intelectualului, în mintea muncitorului și a nomenclaturistului, în mintea copiiilor și a adultului.

După 1990, totul s-a transformat într-o junglă, în care din nou românii s-au văzut în fața necesității de a se descurca pe cont propriu. Disoluția statului a fost totală, totul încăpuse pe mâna eșaloanelor doi și trei din aparatul comunist și a securiștilor al cărui scop a fost exclusiv jefuirea. 

SUSȚINE PRESShub. Donează sau redirecționează o parte din impozitul pe venit/profit

Și în timp ce jefuiau, vorbeau la televizor despre alte minciuni, cu termeni noi, precum „reformă”, „binele românilor”, „salvarea fabricilor prin privatizare” și alte expresii goale menite să acopere realitatea cruntă a unei țări în haos. 

Pe acest fundal istoric, cu doar trei luni înainte de a începe pandemia de coronavirus, aflam – unii cu uimire ipocrită – că 44% dintre elevii români sunt analfabeți funcțional. Cifra era nedreaptă față de copii. Realitatea este că și părinții lor – vom afla în 2021 că în număr chiar mai mare – sunt în aceeași categorie: știu să citească, dar sunt incapabili să înțeleagă un text scris. 

Am făcut această lungă introducere doar pentru a vă transmite că de fapte este de domeniul miracolului faptul că avem azi peste 5 milioane de persoane care s-au vaccinat anti-COVID. Cifra m-a luat prin surprindere mai degrabă pozitiv.

Mă așteptam la mai puțini chiar. Majoritari sunt încă – iar coronavirusul a confirmat asta, ca o hârtie de turnesol, oamenii cărora le place să trăiască în continuare așa cum au crescut: măsluind realitatea pe hârtie cu speranța că asta le va rezolva problemele.

Dacă nu cred, nu există. Dacă nu mă supun autorității, boala mă evită. Dacă nu știu cum funcționează ARNm, dar îmi dau cu părerea, voi trăi veșnic.

Suntem, totuși, câteva generații pe aici pentru care minciuna, neîncrederea în autorități și fuga de responsabilitate au fost un mod de viață încă din copilărie. Dacă mai adaugăm și faptul că mai bine de jumătate din populație nu înțelege ce citește, coctailul toxic are toate ingredientele pentru un mare și anticipabil eșec. 

Pandemia, prin urmare, nu mai există în mentalul colectiv românesc. Sunt minoritari cei care mai respectă regulile de protecție.

Am fost uimit când, la Târgu Secuiesc, eram singurii doi oameni cu mască pe figură din Kaufland. În magazinele mici, ești ciudat dacă porți mască, nu invers. Pe litoral sau la munte, în aglomerații de interior, vei găsi întotdeauna două-trei persoane care nu doar că vor refuza să se supună, dar vor și vocifera agresiv. 

Cât despre vaccinare, sunt puține de spus, atât timp cât, așa cum am scris mai sus, oameni care până anul trecut nu știau că există ARN –  chiar și dintre cei cu facultăți terminate – îți comunică azi plin de aroganță că au citit ei „pe internet” că e nasol. Și asta le e suficient.

Dar nici autoritățile nu sunt mai departe. Obișnuite la rândul lor din comunism să măsluiască, nu doar că nu mai au credibilitate – de fapt, nu au avut-o niciodată, dar nici nu le pasă cât timp pe hârtie totul arată bine: nu există valul 4, dacă noi decidem că nu există.

Nu mai impunem restricții, scriem pe Facebook că totul e „wow” și credem că valul 4 ne va ocoli pentru că ne facem că nu-l vedem. Suntem de secole țara unde minciuna și salvarea pe cont propriu sunt tradiționale. Nici pandemia de coronavirus nu a putut schimba asta.

Articolul a fost publicat mai întâi în Newsweek România

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță este redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.
11 COMENTARII
  1. „… la fel ca voievozii, care veneau la putere…”___–____ corect, „veneau” dar si plecau, uneori dupa luni, practic dezastrul istoric si la zi, romanesc, se datoreaza exact acestei cauze, lipsa de continuitate , la varf, Monarhia romana( voievozi, domnitori, etc.) NU a constituit o REALA Monarhie, adevarata Monarhie, este cea care trece peste secole , nu numai ca institutie dar si ca indivizi biologici= Casa Regala, sau chiar milenii(Japonia), Monarhia Romaneasca a inceput cu Carol I si a demonstrat ca este forma cea mai buna de guvernare/sistem, toate marile personalitati romanesti s-au produs in aceasta perioada(de sub O Suta Ani), si toate marile aspiratii populare au fost transformate in realitate( Independenta Nationala, Marea Unire, Reforma Agrara , a Educatiei, a Emanciparii femeilor si altor grupe, etc.), si desi se „traia greu” , aceasta situatie era regasit si in restul tarilor, pentru ca Adevarata Revolutie Tehnica , abia dupa A D R M , a inceput, practic, ca si putere de cumparare, -in perioada interbelica- Romania era la paritate(sau +) cu multe din actualele Tari Bune (acum), in general, actualele Monarhii(model de umanism aplicat), iar mai jos doua comentarii din 2021, de pe pagina lui Cristian Hrituc, unde exista butonul cu „Comentarii Recente”, si chair cel cu ” Cel mai citit articol”, sugestie pe care o faci si acestei pagini, cea ce ar creste numarul de vizualizari, garantat!///LevSt.(18/03/2021 la 19:05)
    Here’s Who’s Most Likely to Get Reinfected with COVID, Says New Study
    (Leah Groth 1 hr ago)(…)___—___ desi nu era prea definit, se banuia ca anumiti indivizi se vor reinfecta, fie ca au facut boala , fie ca au fost vaccinati, numai ca acum -studiul arata- ca este vorba chiar de grupe individualizate(precum varsta inaintata), iar aceasta noua informatie (pertinenta),spune de la sine ca marele atuu pe care trebuie sa-l aiba omul (in aceasta lupta, oricum inegala) ESTE REDUCEREA SANSEI DE INTALNIRE CU VIRUSUL, iar aceasta nu se obtine neaparat prin vaccinare, ci printr-o lupta oarba, anume prin DEZINFCTII periodice la scara planetara(inclusiv dezinfectare aerului din localitati, pe o inaltime apreciabila), dublate de masuri care ar trebui sa fi devenit de mult standard, adica purtarea mastii in aglomeratii si desenarea de modele preventive, in interferentele personale, de la loc de munca, scoala, etc.///LevSt.(19/03/2021 la 21:18)
    Danemarca, Suedia si Norvegia mentin suspendarea vaccinarilor cu AstraZeneca. Statele vor lua o decizie saptamana viitoare
    (Vineri, 19 Martie 2021, ora 20:29)(…)///2-20:41 – Finlanda suspenda vaccinarea cu serul AstraZeneca, in pofida avizului EMA, „pana cand exista mai multe informatii si se poate evalua o posibila cauzalitate”
    Finlanda a decis vineri, 19 martie,…”____—–____ Toata lumea stie ca Norvegia nu este membru UE , iar Finlanda este o republica(una dintre cele mai bune), ceci trebuie sa fie ceva in comun, ca toate aceste 4 tari sa ia aceiasi decizzie individuala…Iar aceasta se datoreaza institutiei Monarhice(si a efectelor prelungite a acesteia, in cazul Finlandei, mult timp asociata cu Monarhia Suedeza si chiar cu cea Rusa, ca Marele Ducat Finlandez), care adopta masuri preventive de reala protejare a intregii populatii, indiferent ca o fac din real simt umanitarian sau dintr-un anume interes, totusi masura de stopare a folosirii acestui vaccin(pana la clarificarea situatiei), dovedeste ca aceste conduceri pun pe prim plan interesul vital al populatiei si nu interesele unor firme puternice , care vor sa-si scoata cat mai repede banii si profitul, chiar daca este posibil ca aceasta alarma sa fie falsa, insa aceste tari inteleg si aplica proverbul cu ” paza buna trece primejdia rea”…

  2. LevSt.
    26/03/2021 la 13:15
    One home, many generations: States addressing Covid risk among families
    (April Simpson and Susan Ferriss and Taylor Johnston and Pratheek Rebala
    Fri, March 26, 2021, 5:31 AM·12 min read-This story was co-published in partnership with the Center for Public Integrity, a nonprofit news organization in Washington, D.C)(…)
    ____—–____ O noua confirmare bazata pe studii si factualitate, a cea ce spuneam inca din martie, 2020:
    LevSt.
    26/03/2020 la 19:32
    „…Iar efectele (adica imbolnaviri grave si decese), sunt datorate mai degraba -generic- REZISTENTEI PERSONALE- cat si MODELULUI SOCIAL in care se traieste, adica existenta clanurilor f. stranse, perfect ilustrat in Italia traditionalista, unde in aceiasi casa (f. spatioasa, etc.) traiesc si 3 generatii, de unde problema, tinerii italieni au fost la SKI in muntii lor si AUSTRIECI, si -precum si multi nemti la fel de tineri- au contactat boala, iar odata ajunsi acasa, au pasat-o( prin coabitare naturala) si parintilor (de 40-60 ani) dar si bunicilor ( de 70- 90 ani) care -in mod natural- sunt veriga slaba a lantului si au cedat. In schimb nemtii( nordicii si lumea anglo-saxona, in general***) , pleaca de acasa si inainte de 18 ani, adica isi inchiriaza un apartament( chiar f. mic), permitandu-si-l chiar din job-ul lor part-time, iar odata intorsi acasa, dau doar telefon parintilor si bunicilor, ca sunt bine, etc.…Tabieturile sociale-in acest context- au o imensa importanta, iar noi, lumea Latina, ne place, cand ne intalnim sa ne stangem mainile, sa ne imbratisam si chiar pupicuri, obiceiuri care- iata- in anumite circumstante devin mari creatoare de hazard, chiar cu fatalitati…”

  3. Profesoară cu o vechime de 40 de ani în Partidul Comunist, numită într-o funcție cheie din OMS. Declarațiile sale despre pandemie au stârnit rumoare
    Autor: Victor Serban
    Sambata, 30 Iulie 2022, ora 20:11
    587 citiri
    Profesoară cu o vechime de 40 de ani în Partidul Comunist, numită într-o funcție cheie din OMS. Declarațiile sale despre pandemie au stârnit rumoare
    Susan Michie FOTO The Telegraph
    Un membru de zeci de ani al Partidului Comunist din Marea Britanie a fost numit președinte al unuia dintre grupurile consultative ale Organizației Mondiale a Sănătății.
    Profesoara Susan Michie,…
    Michie este membră a Partidului Comunist din Marea Britanie de mai bine de 40 de ani.
    Ea a stârnit rumoare anul trecut, după ce a pledat pentru restricții stricte de Covid-19 în Marea Britanie și „suprimarea maximă” a virusului în întreaga lume,…
    Ea a declarat pentru Channel 5 în iunie 2021: „Comportament de distanțare socială… Purtând măști de protecție… Va trebui să continuăm acest lucru pe termen lung și asta va fi bine nu numai pentru Covid, ci și pentru a reduce alte boli”.
    Întreruptă de o întrebare ulterioară despre cât timp consideră că măsurile ar trebui să continue, profesorul de psihologie a sănătății a spus: „Cred pentru totdeauna, într-o oarecare măsură”______––______ iata un titlu care (expres voit sau reflex, asta avand in vedere ca trebuie sa fim anticomunisti, mai ales in declaratii!!!) vrea sa sugereze ca si OMS-ul si Anglia au cazut prada comunismului, sa fim seriosi, aceasta Lady a fost cooptata in echipa respectiva pe criterii profesionale, iar asa-zisul partid comunist din Anglia nu numara nici O MIE cinci sute de membri, iar in ultimii 40 de ani nu a avut niciun seat in Parlamentul Englez(House of Commons ori House of Lords), iar actualul partid comunist s-a reformat exact in 1988(initit prin 1920), o data care spune ca -in Anglia- si comunistii sunt destepti, e clar ca banuiau urgia ce a venit in 1989, si dupa…Iar tipa este total rationala, asta am sustinut si eu de la inceputurile pandemiei(si dupa), masca si dubla masca, si tripleta DDT, la nivel mondial…Mai jos , ceva la subiect , in ultima instanta socialismul, comunismul, raman doar utopii, nimeni nu poate arde perioadele istorice, mai degraba tarile capitaliste vor ajunge la utopiile tarilor comuniste, pentru ca mai intai este nevoie de un progres tehnologic f. avansat si o disciplina multilaterala pe masura, pentru ca toti oamenii sa traiasca in lux, pe spinarea robotilor( a tehnologiei), lucru deja realizat in cateva tari, toate capitaliste:”(Junnel, pe’o Gura de Rai”-Poeziile. com)”…Si tot plimbandu-se Jenel in boarea diminetzii, deodata, la umbra unui pom el vede doi barboshi,
    Parca erau prin parculetzele de pe pamant, betzivani facand pipi , tzinandu-se de corpii cavernosi !
    Dar cand se chiori mai bine , nici ca-i venea sa creaza, ba -metaphoric- ii cazu si teaca de la spada,
    Caci cei doi erau Dumnezeu si Karl Marx , care pusesera de un duel in vorbe, in cuvinte, totala sfada:
    Marx care facea invatzamant politic si ii zicea:Doamne, la Tine e totul ca in ceatza, e ca un mist,
    Iar D-zeu ii raspunde: „Fara Doamne, zi-mi doar tovaroshe… si’n primul rand Eu nici nu mai exist!
    Iar V.I.U.L. care este mort, a raspandit zvonul ca noi creem iluzii si le vindem en gross, la sac,
    Si vrea sa ma dea in judecata la tribunalul universului ca dam popoarelor sa bea, giusuri de mac!”
    Si zise’ncet, tragandu-l pe Marx mai la o parte, sa nu-i auda nimeni, intr-un fund dosnic de alee,
    Ca un inger orb avusese o vedenie in care se prevestea ca Iuda raiului e unul purtator de cheie.
    Si se temea , cinstit, in special de Sfantul Patru ce invartea o cheie grea de aur, pe destul inelar,
    Care voia sa fie el pe tron, prin revolutzie cu lovitura ingereasca …sfantul se cam facuse samsar !
    „Iar pe Jenel ce doar veni in locul unde laptele praf si mierea de flori de cactus curge siroaie,
    Mi-am pus in calendar a-l face mare staroste -adica comandir-peste vanturi cat si peste ploaie!
    Ca stiu ca pe pamant vantu-i sufla amarnic prin buzunarele adanci- si asta il calca pe batatura,
    Iar pentru ca se tinea putintel ateu, adica ca s’ar trage din babuin, il cam ploua (tot timpu’)in gura!
    Dar imi e teama ca vantul se va rascula si-l va lua , ca el e doar schelet cu o culoare de carbid,
    Mai bine am sa mi’l miluiesc judecator de oameni ce vor sa intre’n rai, adica secretar de partid !
    Chiar daca el e clandestin, mi-e mila de el si pe deasupra ii cunosc toate matushile din Viena si unchii,
    Dar il las sa creada ca m-a tras in piept, deshi Biblia zice clar ca Eu ” cercetez inima cat si rarunchii”.
    (Si chiar daca cateodata e intzepat si’ncondurat, nu potzi nici cu prajina la nasu’i carn sa ii ajungi,
    Problema lui e , de multe ori, chiar din senin- nu ca ar vrea- prinde posturi straine pe unde ultralungi !)
    Plus ca el a fugit din iad, de unde inca il cauta iadopolul, pe numele cel mystic, numele de Gion,
    Pe cand tu, deshi faci parte din poporul meu ales, ai venit in raiu-mi etern ,ca iscoada, ca shpion!
    De acea, dupa ce vei termina cu seminariile de invatamant politic si cu propaganda asta puerila,
    Am sa-l pun pe Ivan turbinca sa te lege fedeles in tolba de iuta si te trimit inapoi la domn’ Sarsaila !
    Ca ce stii tu ? Cand eu -de mult- faceam din nimic universuri si le ridicam la cer, in sus, cu cricul,
    Tu nu erai decat o umbra de idee, un fir de praf din constelatzia Taurul ,zis jos, pe pamant si bicul !
    Cand am facut lumea-in 168 de ore- si am despartzit pamantul de ape, s’am desenat marea cea mare,
    Tu si intreaga omenire eratzi inca la cloceala, la dospit, prin galdaie si baltzi superazotate, tropicale !
    Cand Eu -in marea-Mi indurare- zgariam pe planete fluvii cu unghia de la picior sau de la destu’ mic,
    Tu nu erai nimic, chiar si bunica ta , maimutza, nu era decat o biata alga unicelulara , un alt mare nimic !
    Si asta chiar cand totul era considerat doar intamplare,(cum se zice in aceste zile „Dumnezeu cu mila”)
    In acele timpuri, total imemoriale, cand primei frunze din rai -rupta de Adam- nu-i mai venise clorofila!!!
    Cand eu bagam fitile prin cosmice tunele si aprindeam sori, sau cu o flatulentza porneam vanturi solare,
    Tu nu erai nici macar cat degetul cel mic de la atom, poate , pentru retrovirushi, vre’un felu’ 2 de mancare !
    Si cand Eu insumi nu prea stiam de sansa si noroc, de intamplare, si trageam la sortzi ursitorile din oala,
    Voi nu eratzi decat niste creaturi chiar mai urate decat dracul si „mergeatzi”mai mult taras, la orizontala !
    Chiar si dupa mii de ani de evolutie nu stii nimic, desi ti -am dat sa -ti creasca masea de minte, molar,
    Si niciodata n’o sa afli de ce i mi tin stocate pe ”micul” Jupiter, rezervele de heliu si hidrogen molecular !
    V-am dat tot soiul de masinarii, telefoane celulare si lucru’ dracului, chiar internet fara de fire, ultrarapid,
    Dar tot nu o sa stitzi de este evolutzie sau D-zeu, chiar daca supa o betzi cu paiul si nu cu lingura,din blid !
    Eheee ! V-ati boierit !Va ducetzi in concedii, la bai, in Palma de Majorca , nu vara ci mai ales la Craciun,
    Si cine a mai pomenit, in februarie, sa mancatzi cantalop adus la pat, pe o masa cu roate, la micul dejun !
    Nu-mi mai umblatzi pe jos ca-n vremurile vechi, sau macar in droaga trasa de catar sau chiar de un magar,
    Acum avetzi mashinile la scara, iar trenul e ramas in urma, e demodat…eventual, pentru batranul opincar !
    Shi’n felul asta iMi consumatzi fara de socoteala , rezervele de gaze naturale si mai ales de tzitzei, petrol,
    Iar intr-o buna zi, in loc sa va scaldatzi in ape de izvor curate, o sa va balacaritzi, intr-un planetar namol !
    Cine esti tu ? Vorbesti mestesugit si imi scornesti idei, dar chiar daca – pe cap – coarne ti-ai pune,
    Daca te bag la interogatoriu, in beciurile raiului, o sa vorbesti stalcit , de parca ai avea in gura prune !
    Si daca o sa poruncesc la ingerii de straja, badiguarzi, sa fii pus cu vana gatului pe dunga Ghideonului,
    O sa-ti amintesti nu numai de tzatza de ai supt-o de la mama ta sau doica, dar si de gustul biberonului !
    Iar de’o sa’l pun pe Sfantu’ Gheorghe , cu sabia scoasa din teaca, sa sa strambe doar putzintel la matale,
    Pun pariu p’un coltz de rai, ca o sa-ti inghetze nu numai toate memoriile, dar chiar si sangele prin capilare !
    ( Iar eu-zise in gand Jenel- de ii aduc pe Obelix si Heterakis , cand o sa le vezi mutrele „ultrasimpatice”,
    Cat esti tu de Dumnezeu, pun pariu pe piciorul schiopului, ca ti se va coagula limfa, in canalele limfatice!)
    ” Dea’cea, de vrei sa te mai las sa trandavesti pe aici, pe pasunile raiului, cum s-ar eSprima poetul,
    Da-te bine pe langa Mine, scutura-mi matreatza de pe umeri si leaga-mi la pantoful cel de lac siretul !
    Ca stii si tu cum zice versetul :
    ” Cin’ se ia cu Mine bine
    Ii dau haina de pe tine.
    Cin’ se ia cu Mine rau,
    Sa-l fereasca Sfantu’ Petru,
    Ca am sa-l tarasc prin cacao
    O mila sh-un kilometru !
    Si dupa ce’o sa-l taval bine prin namol,
    Am sa-l arunc din rai …direct in gol !”
    Totusi,cand ai scris Capitalul, trebuie sa recunosc ca ai avut si tu o uncie de dreptate,
    Caci Eu insumi am zis in sfanta-Mi carte ( Ecleziastul 10:19) „banul e raspunsul la toate”!
    Iar Marx cand vazu ca Dumnezeu are o oarecare tendintza de a anula din greutatea pacatelor,
    Zise:Doamne , fii laudat dar conform leninismului trebuie sa cerem incuvintzarea si a sindicatelor!
    La care Domnul, cu blandetze, zise:”Eu stiu ca pe pamant voi ati fost cei mai ai dracului oameni politici,
    Si tocmai de acea -la timpul potrivit-am poruncit doamnei cu coasa ca sa muritzi ca niste sifilitici !
    ( Mai degraba ii inteleg pe Adolf cel H. si pe Visarion, de ce erau criminali si sapau comune gropi,
    Pentru simplul motiv ca amandoi, in tineretze ,avusesera groaznica dorintza de a mi se face popi !)
    Si mai sunt inca vreo doi – care si ei de mult s-au curatzat – facutzi cam din acelasi taratzos aluat,
    Unul e Charles Darwin savantul, care pe tot pamantul a cutreierat dar a ramas tot un neevoluat,
    Si celalalt e neamtzul Nietzsche, filozoful, care a raspandit zvonul ca Eu as mirosi de mult a mort,
    Si tocmai de acea pentru danshii nu-i loc nici la pachet in rai,nu pot sa le vad mutrele , nu ii suport !
    Dar totushi, am sa ma miluiesc de ei , daca retracteaza oficial , tot ce inainte, despre mine ei au scris,
    Si -cum ziceam- in marea-mi indurare, am sa-i las sa guste si ei un piculetz din iluzia numita paradis !
    Mai sunt destui precum rusnacul Miciurin care a incrucisat copacii, pomii-mai ales perii- intre ei,
    Asa ca va manca doar mere paduretze-nici parguite – si am sa-i altoiesc. pe shale,
    vreo doua-trei !
    (Iar despre tine & company , poate ca am sa produc din nou marele Meu miracol si am sa va reinvii,
    Dar daca va pune dracu’ si vorbitzi nasol de mine, va spun de pe acum , ca am sa va belesc de vii !…”

  4. To:
    jaserevicct@wto.int
    mai sus tripleta DDD (Dezinfectie, Dezinsectie, Deratizare), cerere pe care am facut-o expres la cel putin 3 adrese de la OMS( am primit un raspuns automatic) si la diverse alte entitati, inclusiv am postat-o pe pagini ale unor reviste internationale, insa separe ca, remarca cu „good work” a ramas la capitolul politetzuri!…”
    Wed, Jul 8, 2020 at 4:29 PM
    Dear Mrs./Mister,
    No more wasting time, you NEED (MUST) to push for a MONDIAL 3/3/3 DiSINFECTION days, all together will take 15 days, 3 days 1st session, 3 days everything closed an people stay in homes, and so on.But entire world MUST be on the same schedule, from the largest country and the largest city to the smallest village or isolate residence, anywhere,no matter if they had or not, COVID-19 cases .Success and thank you for your time and good work.
    Sincerelly,
    07-08-2020

  5. De unde stim ce-i fals?(Ciprian Cucu)”…ideea că se poate insista în fals sau minciună în fața oricărei evidențe…ca sa epuizeze publicul…”___–-___ un destept al timpurilor trecute spunea „minte, minte, pana la urma tot va ramane ceva ca adevar…” iar acest lucru este f. adevarat, publicul chiar se „satura”(epuizeaza), si va zice (cel putin)” poate ca are/au dreptate”, iar de aici la urmatorul pas(actiuni brutale, etc.-adica manipulare) nu mai este prea mult, mai ales in circumstante potrivite…Iar la aceste timpuri(cu internet, cu video-uri (ce pot fi falsificate), chiar ca este greu sa stii cine spune adevarul si cine nu, ramane valabila zicerea din batrani, „dupa toata lumea sa te iei, dar nici din minti, sa nu-ti iesi”, adica o cale de mijloc, in timp ce poti face mai multe verificari, din mai multe surse,etc., desi exista si exceptii , anume care tin, totusi, de credinta, in special in acceptarea ideilor despre lucruri din afara lumii noastre, aratate ca si fapte si stari dovedite, insasi folosirea termenului de „universal” vorbeste despre arhisuficienta „informatiilor”, iar aceasta pentru ca(daca acceptam teoria infinitului),numeni nu a avut , nu are si nu va avea sansa , oportunitatea si capacitatea, sa stie ce a fost(si cum a fost) sau cum va fi(si ce va fi), acum 500 de miliarde de triliaone de ani, inainte( sau in viitor), deci -real- „universal” se poate suprapune peste UNIVERSUL nostru, adica infima „infinitatea” cunoscuta de om, de cele mai multe ori, cu mare aproximatie sau bazata pe deductii”logice”.etc….

  6. Poliomielita se răspândește în New York, îngrijorare și la Londra.(Veronica Andrei-13 August, 2022)–-___–- exact ce am mai spus, despre boli „eradicate”, in realitate sunt doar tinute sub control strict, insa -din cand in cand- tot isi mai arata coltii…

  7. Roadele controversatei strategii anti-COVID a Suediei. Ce arată statisticile specialiștilor
    Autor: Victor Serban
    (Miercuri, 24 August 2022, ora 00:070
    În timp ce o mare parte din lume s-a închis la începutul pandemiei de COVID, Suedia a rămas deschisă. Abordarea țării a fost controversată, unii numind-o „experimentul suedez”…
    Deși Suedia a fost puternic lovită de primul val, numărul total de decese în exces în primii doi ani ai pandemiei a fost de fapt printre cele mai scăzute din Europa.
    Decizia de a menține școlile primare deschise a dat și ea roade. Incidența formelor grave de COVID la copii a fost scăzută, iar un studiu recent a arătat că copiii suedezi nu au suferit pierderile de învățare observate în multe alte țări.
    În această lumină, strategia suedeză a trecut de la a fi numită „un dezastru” și „o poveste moralizatoare” la un „succes scandinav”___–-____Suedia, putin peste 10 milioane (ca populatie), adica jumatate din Romania, iar pentru ca clima lor este mult mai aspra, efectul acestei boli, ar fi trebuit sa fie mult mai drastic, insa ei au doar pe langa 19 mii decese(adica 38 MII daca ar avea populatia cat a Romaniei), iar Romania are peste 66 MII de decese, desi daca se impunea planul propus de mine-in MARTIE 2020!!!-( plan antipopulist, mai ales din unghiul politicienilor),situatia ar fi evoluat mult mai bine:
    „LevSt.
    26/03/2020 la 20:56
    Amenzi drastice pentru cine nu respecta interdictiile impuse de criza coronavirusului.(…)___—___ Atata timp cat Romania a „apucat-o pe aceasta cale”, legea trebuie impusa, insa metodologia initiala a fost gresita, Romania nu poate suporta o prelungire a unei asa stari prea mult, iar totul depinde de „cum va fi vremea”(cum am mai zis) , cel mai benific pentru Romania era inchiderea granitelor (inclusiv pentru Romanii „prinsi” afara), a scolilor, si trecerea „prin foc si sabie” a intregii populatii, mureau -poate- 200 in cateva saptamani si restul se imuniza, in aceasta situatie starea actuala se va prelungi, vor muri mult mai multi, iar dezastrul economic va fi mai mare ca niciodata..Plus, -EXTREM DE IMPORTANT- s-a creat oportunitatea ca aceasta boala sa devina SEZONIERA( pentru multi ani) chiar o ” gripa de electie”…In special daca nu se va produce un vaccin f. eficient…

  8. mai jos, un comentariu (aproximativ) adus de pe „putereacincea” si care a fost sters de pe acea pagina, sper ca nu a fost postat si aici(si sters)-nu-mi amintesc- dar daca „da” , este un lucru extrem de grav, incalca dreptula libera exprimare, facuta la modul decent si rational…///Medic Virgil Musta: „Noi, medicii, suntem doar o mână a lui Dumnezeu în procesul de vindecare a oamenilor”
    (Scris de Melania Cincea · La data de 26 septembrie 2022)___–-____mustata, tu nu esti medic , ci doar un vraci nascut tarziu, daca aduci in discutie un d-zeu inexistent, dar stim de unde ti se trage, ca mai toti Jmecherii post-neo-comunisti(mai ales din fosta securitate si nomenclatura) ati inteles ca, cade bine la norod sa- dati cu d-zeu, credinta stramoseasca, etc., plus, in medicina, este mai usor sa eviti procesele de malpractice , zicand (catre familie, etc.) „asa a vrut d-zeu, acum este intr-un loc mai bun, fara suparari,bla, bla”…Rusine!·

  9. Ministrul Sănătății, despre un potențial nou caz Colectiv: „O situaţie cu număr mare de victime nu poate rezolva nicio ţară”(Duminica, 30 Octombrie 2022, (…)

    -II-Tot mai multi romani au probleme psihice (Statistica)(…)

    -III-Infectiile cu transmitere sexuala, statistici infricosatoate (…)___–___este evident ca acest nou Mengele al Romaniei minte inflacarat de un patriotism si nationalism total fals si pagubos, din ce spune el reiese clar, propaganda comunista,” to’arosi, capitalistii sunt pe marginea prapastiei”, aici, vezi doamne!, daca Romania nu poate rezolva asa cazuri, nicio alta tara nu este capabila.!..Iar urmatoarele 2 titluri, vorbesc de la sine despre „educatia sanitara” si nivelul de trai din Romania,si nu fara a fi fara conectie(dimpotriva!) cu sistemul de sanitatie generala, Romania risca o amenda uriasa(de la UE) , pentru ca si existentele statii de epurare a apelor reziduale,, este atat de precara, incat si marile orase beau apa cu multe reziduri organice, adica stim noi cu ce!

  10. Iohanis si decizia de creare a guvernului PNL-PSD.(C. Hrituc)„…președintelui iohanis, cel care își asumase de facto rolul principal în gestionarea crizei.,…”____—–____f. adevarat, concluzia se impune, claus iohanis, CRIMINAL DE RAZBOI, IN TIMP DE PACE!: Romania, 18 milioane locuitori, cu f. aproape de 70 MII morti prin Covid, China , peste 1, 3 MILIARDE locuitori, doar sub 6 MII!!!!! morti, Ukraina(vecina imediata si cu imense probleme) doar 118 MII, adica mai putin decat Romania, ei avand populatie de peste 41 milioane…

  11. Antivaccinismul(Ciprian Cucu)”…Prima campanie de vaccinare, în 1800, împotriva variolei, se baza pe inocularea cu „variola vacii”, …”___–-___ corect, insa originea vaccinarii este mult mai veche, dupa toate dovezile factuale, se pare ca in China, „variolizarea” se practica de pe la anul 1000, si sute de ani mai tarziu a ajuns in Europa, via Turcia, de unde s-a inspirat sotia(Lady Mary Montagu) ambasadorului Englez , la Istambul, care a notat ca femeile batrane cu „piele frumoasa” , se „zgariasera” cu un ciob, trecut prin puroiul leziunilor de la persoane cu boala activa…Ea insasi -in frageda tinerete , fusese bolnava cu variola(si supravietuise, dar nu toata familia) asa ca intoarsa in England initiaza o campanie pentru vaccinare, iar ceva mai tarziu, un fermier(Benjamin Jesty) produce prima variolizare incrucisata (acum de la vaci la om, acum- doua virusuri din aceiasi familie), prin aceiasi metoda care se dovedeste un succes , si -se pare- ca coarnele vacii donatoare, sunt expuse intr-o sala a unei Academii medicale regionale…Iar pe la 1780 dr. Edward Jenner impune aceasta vaccinare ca norma, si -de aici- oficial- incepe vaccinarea, care -in timp- se va dovedi ca functioneaza, cele mai reprezentative cazuri sunt chiar variola, apoi turbarea,tetanosul si poliomielita, etc., insa -da!- nu toate bolile beneficiaza si de vaccin(cel putin pana acum), oricum vaccinarea este salvatoare, problema este daca se poate impune sau nu…Pentru ca intotdeauna vor fi persoane care nu accepta procedura, iar drepturile lor trebuie -deasemeni- asigurate, asa cum dreptul restului societatii, trebuie protejat, in special cand este vorba de boli mortale sau debilitante sau doar desfigurative…Iar rezolvarea nu poate fi gasita decat in cea ce spuneam ceva 8-9 ani in urma pe pagina Puterea.ro”( si ” ce mai vaiet,/ce mai zbucium”-adica sa te tii injuraturi si blesteme, garla), anume ca amandoua taberele au dreptate si separarea este solutia, anume(ziceam atunci-referitor la o boala endemica, chiar sporadica, in focare limitate) ca cei care nu vor sa se vaccineze, statul ar trebui sa le interzica anumite lucruri(blocat accesul la scoala,etc.) sai/si plateasca drumul(plus o suma ca si prima luna de instalare), catre o tara unde nu exista asa obligatii, insa daca se reantorc, atunci trebuie sa stea in carantina pe banii lor si sa plateasca si „imprumutul” initial…La zi insa , lucrurile sunt putin diferite, avand in vederea ca acest covid a devenit pandemie, si prima regula impusa a fost limitarea deplasarilor, deci antivaccinistilor trebuie sa li se asigure un loc in tara, iar aceasta se poate face simplu: vaccinatii , care inteleg ca trebuie sa poarte si masca chiar saptamani dupa vaccinare, sunt lasati „la libera circulatie”(nationala), in schimb cei care refuza vaccinul(deobicei si masca), trebuie sa li se impuna carantina acasa, pentru cel putin o luna de zile, adica doua saptamani dupa terminarea vaccinarii, care TREBUIE efectuata in sistem tavalug, adica in cel mult 2 saptamani, altfel -intinsa pe luni- aceasta operatiune devine periculoasa, virusii respectivi se adapteaza f. rapid si evolueaza in diverse variante si subvarianete, pe care vaccinul original nu-i mai atinge, de unde nevoia de o noua vaccinare (facuta cu un nou vaccin, preparat-deasemeni- in graba), practic (cazul actual) s-au administrat cel putin 4 vaccinari (diferite, dar pentru aceiasi boala), ceace poate conduce la un colaps al omului, tocmai din cauza suprasolicitarii sistemului imunitar…Deci separatia fizica este solutia( vezi si Legile lui Manu), iar dupa cele 2 saptamani de la terminarea vaccinarii, toata lumea este libera si -desigur- cei vaccinati vor continua sa poarte masca (in aglomeratii, macar) pentru inca cateva saptamani, in timp ce antivaccinistii nu o vor face, de unde unii se vor imbolnavi(si chiar vor muri, negand boala), iar altii se vor imuniza(sau sunt deja), trecand prin forme usoare sau total inaparente de boala…Asa cum spuneam inca din Martie-Aprilie-Mai, 2020(Hrituc.ro, +,+), Romania a gresit enorm, practic a important in pas allegro , boala, aducand in tara sute si sute de romani, din focarul european(Italia), si nu a inteles ca o vaccinare reusita este doar cea care se termina ASAP, in cel mai scurt timp posibil, de unde inaltul grad de mortalitate (si imense pierderi economice) intr-o tara de asa dimensiuni, adica aproape 70 mii morti la 20 milioane locuitori, vs China , 7 mii de morti , la 1, 3 MILIARDE locuitori, desi intreaga lume va regreta ca China -de azi- nu mai este pumnul de fier din ultimii 3 ani, macar sub acest aspect,”liberalizarea sanitara” actuala, va avea consecinte serioase..

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Vizitele externe ale domnului Marcel Ciolacu și promovarea intereselor cetățeanului român

Primul ministru Marcel Ciolacu a efectuat vizite în două...

Prizonieri ai zilelor de ieri

Prizonieri ai zilelor de ieri. Lucrurile din jurul nostru...

Cîrstoiu stop. Când șmecheria din piață nu merge și în politică

Cîrstoiu stop. Am fost convins că PSD și PNL...

Orașul cu nasul pe sus votează un golan

Toate sondajele de opinie publicate în ultima vreme arată...