Românii cer azil la granița de sud a SUA susținând că Putin invadează România

Data:

Sute de cetățeni români au ajuns în ultimele două luni la granița de sud a Statelor Unite cu Mexicul, unde solicită azil pe motivul că forțele Federației Ruse invadează România, potrivit unor surse citate de publicația Breitbart News.

Oficialii americani și experți legali afirmă însă că, în ciuda temerilor exprimate că viața lor este în pericol în România, șansele românilor de a fi acceptați ca solicitanți de azil sunt aproape nule.

Publicația americană, apropiată de cercurile conservatoare din Statele Unite, a relatat într-un material că românii ajung într-un număr din ce în ce mai mare la granița dintre Mexic și Statele Unite, profitând de atacul Rusiei în Ucrainei și de politicile flexibile în domeniul imigrației ale administrației președintelui Joe Biden.

Cetățenii români, precum și unii ruși, care încearcă să intre în SUA folosind frontiera sudică speră că autoritățile americane îi vor supune așa-numitei politici catch and release, care se referă la practica oficială de eliberare a unui solicitant de azil/imigrant ilegal în comunitățile americane în timp ce el/ea așteaptă să fie audiat în tribunalele ce se ocupă cu cazurile de imigrare.

Această practică este o alternativă la menținerea lor în centrele de detenție pentru imigranți, titrează G4MEDIA.

spot_imgspot_img
G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Alte cinci terenuri din stațiunea Mamaia urmează să fie vândute de Primăria Constanța | Info Sud-Est

Primăria Constanța vrea să vândă alte cinci terenuri din...

Instanța a respins contestația împotriva candidaturii lui Piedone la Primăria Capitalei

Contestația împotriva candidaturii lui Cristian Popescu Piedone la Primăria...

Cum va fi vremea de Paște. În unele zone din țară se așteaptă ninsori

Cum va fi vremea de Paște. Temperaturile urmează să...