duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăRețeaRomânii încep să se întoarcă acasă din străinătate, la Cluj. Emil Boc:...

Românii încep să se întoarcă acasă din străinătate, la Cluj. Emil Boc: „Putem observa o ușoară revenire a unor tineri”

Primarul Emil Boc susține că există un număr tot mai mare de români care se întorc în țară din diaspora și își deschid afaceri la Cluj.

Edilul clujean a discutat, într-o emisiune TV, despre investițiile din oraș și susține că acestea au scopul să crească nivelul de trai al clujenilor și să îi determine pe aceștia să nu mai plece din țară, ba mai mult, își propune să îi atragă pe cei plecați înapoi în locurile natale. (…)

Se întorc clujenii plecați în străinătate acasă?

Mai mult, primarul susține că mai mulți tineri sau chiar familii revin în Cluj-Napoca după mai mulți ani petrecuți în străinătate și își deschid aici afaceri, edilul sugerând că este vorba de un fenomen tot mai prezent în comunitate.

„Noi, la Cluj, cred că suntem pe cale să reușim, vin foarte mulți din alte părți ale țării care nu pleacă în  străinătate, ci vin la Cluj și ne dorim în continuare ca Clujului să fie un punct de referință pentru ca românii să nu plece în altă parte, chiar să se întoarcă acasă, și putem observa o ușoară revenire acasă a unor tineri, a unor familii care erau plecate în Anglia sau în alte țări ale Uniunii Europene și și-au făcut o afacere aici, la Cluj. Asta putem face doar dacă creștem calitatea vieții, adică ei să găsească salarii mai bune, educație de calitate, sistem medical performant, o administrație receptivă la probleme, un climat transparent, lipsit de corupție, respectul unul față de alții”, a mai spus edilul.

Citește articolul integral pe Monitorul de Cluj

Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE