Românii încep să se întoarcă acasă din străinătate, la Cluj. Emil Boc: „Putem observa o ușoară revenire a unor tineri”

Data:

Edilul clujean a discutat, într-o emisiune TV, despre investițiile din oraș și susține că acestea au scopul să crească nivelul de trai al clujenilor și să îi determine pe aceștia să nu mai plece din țară, ba mai mult, își propune să îi atragă pe cei plecați înapoi în locurile natale. (…)

Se întorc clujenii plecați în străinătate acasă?

Mai mult, primarul susține că mai mulți tineri sau chiar familii revin în Cluj-Napoca după mai mulți ani petrecuți în străinătate și își deschid aici afaceri, edilul sugerând că este vorba de un fenomen tot mai prezent în comunitate.

„Noi, la Cluj, cred că suntem pe cale să reușim, vin foarte mulți din alte părți ale țării care nu pleacă în  străinătate, ci vin la Cluj și ne dorim în continuare ca Clujului să fie un punct de referință pentru ca românii să nu plece în altă parte, chiar să se întoarcă acasă, și putem observa o ușoară revenire acasă a unor tineri, a unor familii care erau plecate în Anglia sau în alte țări ale Uniunii Europene și și-au făcut o afacere aici, la Cluj. Asta putem face doar dacă creștem calitatea vieții, adică ei să găsească salarii mai bune, educație de calitate, sistem medical performant, o administrație receptivă la probleme, un climat transparent, lipsit de corupție, respectul unul față de alții”, a mai spus edilul.

Citește articolul integral pe Monitorul de Cluj

spot_imgspot_img
Monitorul de Cluj
Monitorul de Clujhttp://monitorulcj.ro
Monitorul de Cluj este cel mai important cotidian local din judetul Cluj, care apare in format tiparit si online din 1998. Ziarul tiparit apare in format standard 12 pagini, din care 4 color (luni-joi), si o editie de weekend (vineri-duminica). Continutul este preponderent comunitar (stiri si analize din domeniile administratie publica, sanatate, educatie), precum si pagini tematice (economie, mapamond, sport).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? Arbitrii sau Tomac?

Cine scoate din joc Alianța USR-PMP-FD? PMP are un...

Charles Lindbergh și Longines. Ceasuri care spun o poveste

Charles Lindbergh și Longines. Ceasuri care spun o poveste....

Microsoft și Amazon vor pune capăt accesului rusesc la produsele lor de cloud computing | Aktual 24

Microsoft și Amazon vor pune capăt accesului rusesc la...

Situația de pe frontul din Ucraina pune în pericol Republica Moldova

Situația de pe frontul din Ucraina, tot mai grea...