PREMIERĂ | RTV își cere scuze că a invitat în studio o politiciană controversată, care militează împotriva Maiei Sandu

Data:

România TV, televiziunea fondată de fugarul Sebastian Ghiță, a dat publicității un comunicat în care își cere scuze că a invitat-o în emisiunea „Punctul culminant”, realizată de Victor Ciutacu, pe Marina Tauber, membră a partidului finanțat în Republica Moldova de un alt fugar.

Partidul Șor este fondat de Ilan Șor, fost primar din Bălți, condamnat în 2017 pentru „furtul secolului”, o fraudă de 1 miliard de dolari de la trei bănci moldovenești în 2014. Curtea Constituțională din Republica Moldova analizează scoaterea în afara legii a acestui partid, din care face parte și Marina Tauber, pentru că s-a dovedit că este finanțat masiv din Rusia.

Citește și: Cum vrea Ilan Shor, noul om al serviciilor ruse în Republica Moldova, să destabilizeze țara

Reacția RTV vine după ce un deputat și mai multe voci ale societății civile au cerut interzicerea postului, care face propagandă putinistă pe față, de un an de zile, de când Rusia a invadat militar Ucraina.

Citește și: Un deputat și alte voci din societatea civilă cer desființarea RTV

România TV a transmis, în comunicatul publicat pe site-ul postului, că „nu a fost și nu va fi o platformă unde ideile putiniste să poată fi expuse, nu împărtășește idei antidemocratice și destabilizatoare, iar pe viitor vor fi aplicate criterii mult mai stricte în selectarea invitaților și în ceea ce privește toleranța moderatorilor față de anumiți invitați și ideile lor”.

Marina Tauber, care este vicepreședinte și deputat al partidului pro-rus Șor, a fost invitată în emisiunea de la România TV în ziua în care ea a organizat un nou protest împotriva conducerii pro-occidentale a Republicii Moldova, protest la care mai mulți participanți au vrut să pătrundă în clădirile guvernamentale.

„Dintr-o gravă și regretabilă eroare, în data de 28 februarie, în emisiunea “Punctul culminant”, liderului protestarilor de la Chișinău, Marina Tauber, i s-a dat posibilitatea de a-și exprima punctul de vedere. Deși abordarea realizatorului și a invitaților a fost potrivnică ideilor expuse de către doamna Tauber, redacția România TV consideră că trebuie să-și ceară scuze telespectatorilor săi pentru prezența unui astfel de invitat în dezbaterile postului”, a transmis România TV.

Citește și: Piața de energie din România, reglementată după „un mecanism bizar, hiper-centralizat, care va crea disfuncționalități”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Foto: Captură RTV)

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...