Un post de radio pro-rusesc, aruncat în aer în Transnistria. Ucraina susține că e operațiune rusească

Data:

Ministerul de Interne al Rusiei a acuzat marți că „persoane neidentificate” au aruncat în aer un centru radio din Transnistria care retransmitea programe rusești, relatează TASS, una dintre agențiile de presă ale Moscovei, potrivit HotNews.ro.

„Două dintre cele mai puternice antene au devenit nefuncționale: un megawatt. Ambele transmiteau programe de radio ale Federației Ruse. Niciunul dintre angajații centrului de radio Pridnestrovian și localnici nu au fost răniți”, a declarat ministerul rus de Interne într-un comunicat remis presei.

Cele două turnuri conțineau cele mai puternice două emițătoare AM din Europa, iar Rusia le folosea pentru a acoperi Ucraina cu propagandă rusă.

Minstrul Afacerilor Interne al provinciei separatiste nerecunoscute de comunitatea internațională a anunțat anterior că va verifica „informațiile apărute pe rețelele de socializare” despre explozia care a afectat un „mare centru radio” din satul Maiak.

Preşedinta Republicii Moldova, Maia Sandu, urmează să convoace o şedinţă a Consiliului Suprem de Securitate al ţării marţi după-amiază, relatează The Guardian.

Citește și: Atac cibernetic pe scară largă în România, prin link-uri trimise prin SMS. Avertismentul Poliției Române

Un incident similar și luni

Ministerul Apărării din Ucraina susține că explozia de luni din Transnistria, din clădirea Comitetului Securității, a fost o operațiune sub steag fals a principalului serviciu secret rus FSB, potrivit unui comunicat de presă.

Departamentul de Informații al Ministerului Apărării din Ucraina susține că Rusia dă vina pe Ucraina pentru explozie pentru a instaura panica și „sentimentele anti-ucrainene” în Transnistria și de a inventa un pretext pentru o intervenție armată în regiunea separatistă din Republica Moldova.

„E evident că acesta e cazul unor măsuri provocatoare organizate de FSB pentru a instaura panica și sentimentele anti-ucrainene. Autorii vor justifica războiul de pe teritoriul Ucrainei sau vor implica regiunea Transnistreană în ostilități, fie pentru mobilizarea rezerviștilor, fie pentru a lansa atacuri asupra teritoriului ucrainean”, arată Departamentul de Informații al Ministerului Apărării din Ucraina în comunciatul citat.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...