Rusia anunță că va lansa găina autohtonă „Smena 9”, pentru a contracara sancțiunile occidentale

Data:

Rusia a anunțat că va lansa găina autohtonă „Smena 9” după ce sancțiunile occidentale au dus la afectarea lanțurilor logistice și afectarea producției de ouă și carne de pui, relatează Interfax.

În cadrul unei ședințe a Comisiei pentru Probleme Agrare din Duma de Stat, camera inferioară a parlamentului rus, Ministerul Agriculturii și Ministerul Transporturilor de la Moscova au anunțat că elaborează rute alternative pentru importul de ouă de incubație în Rusia.

Ministrul Agriculturii Dmitri Patrușev a spus, referitor la situația produselor din carne, că „sarcina principală aici a fost prevenirea scăderii ofertei de ouă pentru incubație”.

„Lucrăm, împreună cu Ministerul Transporturilor, la rute logistice alternative”, a spus acesta.

Rusia lansează găina „Smena 9”

Patrușev a mai precizat că Rosselkhoznadzor, Serviciul de Supraveghere Veterinară și Fitosanitară al Rusiei, lucrează deja la găsirea unor țări din care să poată fi importate „produse pentru reproducție”.

Mai mult, el a anunțat că „am elaborat, împreună cu Ministerul Educației și Științei, și propuneri pentru lansarea promptă a găinilor autohtone de carne ‘Smena 9’”.

„O scrisoare corespunzătoare a fost trimisă premierului”, a precizat Dmitri Patrușev.

El a mai spus că autoritățile și companiile rusești caută înlocuitori pentru furnizorii străini de ambalaje alimentare, în primul rând pentru produsele lactate și alimente pentru copii.

Patrușev a remarcat că această muncă nu este ușoară, „dar totuși, mergem înainte”, a spus el.

Rușii se tem să nu rămână fără hrișcă

Sancțiunile istorice impuse de Occident și exodul companiilor străine au dus la scumpirea unor produse alimentare în Rusia și la probleme cu aprovizionarea altora.

Mai devreme în cursul lunii martie autoritățile au avertizat cetățenii să nu își facă stocuri de zahăr și hrișcă, precizând că există suficiente produse pentru toată lumea.

„La fel ca în 2020, vreau să îi asigur pe oameni: suntem pe deplin autonomi atât în ceea ce privește zahărul, cât și hrișca”, a spus vicepremierul Viktoria Abramcenko, subliniind că „nu există niciun motiv să cumpărați aceste produse din panică. Există suficient pentru toată lumea”.

Anterior autoritățile ruse și-au asigurat cetățenii că țara are suficiente stocuri de hrișcă, în pofida sancțiunilor occidentale, titrează Hotnews.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cât de căutată este limba rusă în anul 2022. În județul Iași mai sunt șapte profesori

Limba rusă era materie obligatorie în aproape toate școlile...

Generalul (r) Ben Hodges: Mobilizarea parțială, următorul pas spre o catastrofă tot mai mare pentru Rusia

Într-un interviu pentru Europa Liberă, generalul american (r) Ben...

Ministrul Educației spune că dezvăluirea PressOne despre plagiatul său are ca scop „blocarea legilor educaţiei”

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a declarat luni referitor la...

11 birouri de înrolare din Rusia, incendiate după anunțul privind mobilizarea militară

Începând din 21 septembrie, când Vladimir Putin a anunțat...