Rusia vrea să răstoarne guvernarea pro-europeană de la Chișinău cu ajutorul bandiților

Data:

Poliția moldovenească a anunțat că este gata să intervină pentru a zădărnici orice tentativă de destabilizare a situației în legătură cu pretinsul protest de duminică, 19 februarie, al forțelor pro-ruse.

Șase tineri dintr-o instituție cu profil sportiv, care manifestau un comportament suspect, deja au fost reținuți. Asupra unuia dintre ei a fost găsit un cuțit.

Protestul este coordonat de câțiva fugari, conectați la Kremlin, care au jefuit Moldova în perioada regimului Plahotniuc și care se ascund în Israel, Marea Britanie și, posibil, Turcia. Coloana de manifestanți este condusă de către deputatul partidului „Șor”, Marina Tauber, eliberată recent din arest sub control judiciar printr-o decizie a justiției nereformate. Oficial, organizatorii protestului cer Guvernului achitarea integrală a facturilor cetățenilor pentru lunile de iarnă.

Citește și: Lucrările de dragare de pe Canalul Bâstroe sunt un dezastru ecologic, avertizează PSD. „Autoritățile ucrainene să revină la masa dialogului”

„Federația Rusă mizează în Moldova pe politicieni corupți și vulnerabili. Toate acțiunile sunt orchestrate. Toate fac parte dintr-un registru și noi îl știm”, a menționat președintele Parlamentului de la Chișinău, Igor Grosu.

Procurorii au ajuns din nou la cei care împart banii pentru proteste

În ajun, procurorii au desfășurat mai multe percheziții pe întreg teritoriul țării la persoanele implicate activ și sistematic în recepționarea și distribuirea banilor pentru transportarea și remunerarea pretinșilor „protestatari”. Opt persoane au fost reținute.

Continuarea, în Deutsche Welle!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

FOTO: Elena Covalenco DW

spot_imgspot_img
Deutsche Welle
Deutsche Wellehttps://www.dw.com/ro
Deutsche Welle este un post de radio internațional din Germania. A început să emită regulat din anul 1953. Este membru ARD. Primul program în limba română a fost difuzat de postul de radio german la 19 august 1963. Și-a încetat activitatea pe 1 ianuarie 2012. Momentan, există un site în limba română.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Situația de pe frontul din Ucraina pune în pericol Republica Moldova

Situația de pe frontul din Ucraina, tot mai grea...

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova de către România

Ministrul rus de Externe avertizează despre anexarea Republicii Moldova...

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Filmau protestul organizat de autoritățile separatiste

Jurnaliști din Republica Moldova, reținuți la Tiraspol. Viorica Tătaru...