Rușii anunță că au plecat din Insula Șerpilor: ”Este un pas de bunăvoință” – spun ei

Data:

Ministerul rus al Apărării, condus de Serghei Șoigu, anunță retragerea trupelor din Insula Șerpilor, transmite francetvinfo.fr.

Această insulă strategică, situată în largul coastei Odesa, a fost cucerită la începutul războiului de către Rusia. Dar luptele s-au intensificat recent în zonă, iar ucrainenii au opus o rezistență eroică.

Insula Șerpilor a devenit un simbol al războiului, tocmai datorită opoziției ucrainenilor.

Rușii susțin însă că au îndeplinit „sarcinile care le-au fost atribuite”.

The Guardian și BBC notează că rușii spun că retragerea a fost un ”pas de bunăvoință” pentru a facilita transporturile de cereale.

”La 30 iunie, ca un pas de bunăvoință, forțele armate ale Federației Ruse au finalizat sarcinile atribuite pe insula Zmiinyi și au retras garnizoana staționată acolo. Astfel, a fost demonstrat comunității mondiale că Federația Rusă nu interferează cu eforturile ONU de a organiza un coridor umanitar pentru exportul de produse agricole de pe teritoriul Ucrainei. Această decizie nu va permite Kievului să speculeze pe tema iminentei crize alimentare, referindu-se la imposibilitatea exportului de cereale din cauza controlului total al Rusiei asupra părții de nord-vest a Mării Negre. Acum, cuvântul revine părții ucrainene, care nu a eliberat încă coasta Mării Negre din apropierea țărmurilor sale, inclusiv apele portuare. Forțele armate ale Federației Ruse continuă o operațiune militară specială în Ucraina”, se arată în comunicarea oficială a Ministerul rus al Apărării, titrează G4 MEDIA.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

G4Media.ro
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania. Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul:

- Publicitate -spot_imgspot_img

Azi

Mai multe articole similare
Similare

Atacul asupra Salman Rushdie: suspectul Hadi Matar, acuzat de tentativă de omor

Hadi Matar, 24 de ani, persoana acuzată că l-ar...

David Popovici, nou record mondial la 100 m liber, la Campionatul European

David Popovici a câștigat aurul european, cu un nou...

Salman Rushdie. Poveștile sunt întotdeauna nemuritoare

Poveștile sunt cele mai puternice lucruri din lume. Pentru...

Cum a cumpărat un fost prefect al Constanței, toată viața bugetar, ruina unui han cu 650.000 de euro

Un fost prefect al Constanței, care conform CV-ului a...