Rușii din Herson au închis „granița” cu Ucraina și au anunțat trecerea la ora Moscovei

Data:

Rușii au închis „granița” cu Ucraina în Herson, regiune pe care o controlează. „Frontiera este acum închisă din motive de securitate și nu recomandăm deloc călătoria în Ucraina, indiferent de motiv”, a declarat șeful administrației nou instalate de Rusia, citat de Ria Novosti.

Mai mult, el a anunțat că Herson a trecut la ora Moscovei. „Moscova este centrul timpului în regiunea Herson”, a spus el.

Potrivit acestuia, începând cu acest an, regiunea nu va mai trece la ora de iarnă, așa cum se obișnuiește în Ucraina.

Regiunea Herson este aproape în totalitate sub controlul rusilor de la începutul invaziei în Ucraina.

Autoritățile instalate de Rusia au decis că rubla este monedă oficială, alături de grivna. Administrația adaugă că prima sucursală a unei bănci rusești se va deschide „foarte curând” în Herson, capitala regională, și că „toți antreprenorii care doresc să facă acest lucru” își vor putea deschide un cont acolo.

De asemenea se fac eforturi pentru un referendum ca regiunea să devină „republică” pe modelul separatist, titrează VIAȚA LIBERĂ.

Viața Liberă
Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul: