Rușine! Mesajul Asociației Colectiv pentru procurori și judecători, la 6 ani de la tragedie

Data:

„Să vă fie rușine” – este mesajul pe care Colectiv GTG 3010, asociația din care fac parte supraviețuitori și rude ale victimelor incendiului din Clubul Colectiv îl transmite procurorilor și judecătorilor.

„Să vă fie rușine” – este mesajul pe care Colectiv GTG 3010, asociația din care fac parte supraviețuitori și rude ale victimelor incendiului din Clubul Colectiv îl transmite procurorilor și judecătorilor, la 6 ani de la tragedie.

  • ”6 ani, 65 de morţi, 0 condamnări. Dosarele Colectiv. Judecători, procurori ai Parchetului General, procurori ai Parchetului Militar, să vă fie ruşine!”, au scris sâmbătă, pe Facebook, reprezentanţii asociaţei Colectiv GTG 3010.

Șase ani, astăzi, de la tragedia care a marcat România – Colectiv. 65 de tineri care erau în club la concertul trupei Goodbye to Gravity au murit.

Alți peste 150 au fost răniți, iar unii dintre ei au rămas mutilați pe viață și bat și acum drumul spitalelor.
Pentru prima dată atunci, după incendiu, în România s-a strigat în stradă „Corupția ucide”. La 6 ani de atunci, nu există niciun vinovat. Procesul se târăște de aproape doi ani la Curtea de Apel, după ce în prima instanță au fost condamnați primarul Cristian Popescu Piedone, cei trei patroni ai clubului Colectiv și câțiva funcționari.
„Un simulacru de justiție al cărui scop este acela de a trage, în fel și chip, de timp pentru a amâna pronunțarea unei sentințe, spre a menaja sensibilități politice și de stat” – așa a descris procesul Alexandra Furnea, unul dintre supraviețuitorii incendiului din 30 octombrie 2015, titrează REVISTA 22.

spot_imgspot_img
Revista 22
Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related