Să ne luam țara înapoi de la ziariștii soioși

Data:

Un viitor om de politic ce își dorește să fie Viktor al României ne spune că doar oamenii valoroși pot aprecia formațiunea. Dânsul este îmbujorat de bucurie pentru că două persoane esențiale pentru statul român, Președintele Academiei Române și Patriarhul Bisericii Ortodoxe, au aplaudat un tânar care a avut un discurs conservator reușit de mobilizare a tinerilor aflați la Putna.

Tânărul a încercat să iasă în evidență printr-un discurs frumos construit pe emoția specifică victiminizării de tip mioritic care prinde bine la naturelul simțitor. Să compari România de acum cu oprimarea românilor sub stăpânire străină este ca și cum ai compara o injecție cu un vaccin anticovid cu tragerea pe roată a lui Horea și Cloșca. Frumos ca discurs într-o dezbatere despre românism ca fenomen galactic, dar total inept ca și construct logic. 


Viktor al României, în calitate de lider de formațiune aflată pe val, consideră că persoanele esențiale de mai sus sunt alături de dânsul în lupta politică pe care acesta o duce cu ziariștii soioși. Până când vom vedea că formațiunea sa este sprijinită oficial de cele două instituții de mai sus avem dreptul să ne îndoim de faptul că aplaudatul unui discurs conservator te transformă în simpatizantul formațiunii viitorului înalt demnitar al statului român. Viktor al României alătură sclavia românilor cu fenomenul ziariștilor soioși. Din nefericire pentru dânsul reacția de insultare a presei nu are nimic esențialmente românesc, ci pleacă tot din curentul livrat la export de Donnie Goldilocks. Și o formațiune bazată pe un filon conservator ar cam trebui să aibă idei proprii, nu să preia idei ale lui Donnie Goldilocks, pe care să le traducă nedigerat în română. 


Ca să ne amintim cam ce ispravi mai fac oamenii de valoare care sunt cu formațiunea sa, putem să trecem în revistă câteva idei. Au o idee bună referitoare la alegerile în două tururi, care poate contribui creșterea gradului de libertate al nostru tututor, prin alegerea unor primari reprezentativi pentru comunitățile respectivi. Și aici partea non Fidesz a coaliției în tandem cu președintele greșește pentru că nu trece la vot alegerile în două tururi doar pentru că au visuri imposibile de unanimități de tip Coreea de Nord în coaliție. Colegii dânsului au și idei năstrușnice legate de initiative de tip viktorian de protejare a heterosexualității prin lege sau de a ajuta domni aflați la ananghie în justiție cu comitete și comiții parlamentare despre cât de multe abuzuri suferă cei care sunt acuzați că au dat găuri la bugetul sănătății.

Ideea unei perfuzii cu românism peste Prut a fost primită cu puțin interes de alegătorii care au decis să o lase pe albinuța Maia să facă treabă, fără ajutor de la oamenii de valoare din țărișoara nostră puși pe gâlceavă cu găgăuzii. Se pare însă că nu ai voie să critici cea de-a treia formațiune în sondaje pentru că doar o ființă murdară ar putea să critice un român care vrea unirea Basarabiei cu României.
Presa mincinoasă care vrea răul țărișoarei nu poate accepta ideile marelui om politic. Ziarist curat nu poate fi decât cel care reproșează politicianului că putea să facă mai mult bine, că țara plânge atunci când dânsul este departe și tot ce se întămplă rău e vina străinilor.

Se pare însă că nu ai voie să critici cea de -a treia formațiune în sondaje pentru că doar o ființă murdară ar putea să critice un român care vrea unirea Basarabiei cu României. Străinii din Vest sunt cei răi pentru că vor să ne fure cu sacul românismul ca să îl ducă la ei și să ni-l dea înapoi când va fi restituit tezaurul de către ruși sau când trupele ruse vor părăsi Transnistria. Noi ne mândrim cu heterosexualitatea noastră și vom lupta până la moarte pentru a ne-o apăra de liftele păgâne. Ar trebuie zi și noapte să ne dorim un voievod înțelept care, călare pe un cal alb la bustul gol, oțelit în băi în apă rece iarna cu fulgi, care cad în Photoshop, să ne apere de știința medicală vestică și de demonii tehnologiei. Tot tânărul Viktor de România este oripilat acum că vom fi invadați de afganii păgâni, care au ajutat trupele române în misiunile din Afganistan.

Orice din exterior ne poate fura românismul, deși pentru orice este limpede că românismul este furat de către români, așa cum viitorul Afganistanului după plecarea trupelor aliate a fost furat de către afgani. Atât timp cât ne împuținăm ca națiune este de bun simț să permiți o migrație controlată și să profiți de oamenii valoroși ai altor națiuni care pot să demonstreze că merită să devină cetățeni români. Creștinește este să îți ajuți aproapele, nu să îl obligi să rămână la el acasa unde oricând el, soția sau copii săi pot fi uciși de către talibani pentru că a ajutat trupele române.

Mesajul agresiv și plin de ură la adresa celor care au o părere contrară prind la votanții acestor formațiuni. Și cu cât guvernarea va dezamăgi mai mult cu mângăiatul pe cap al formațiunii afiliate Fidesz cu atât mai mulți votanți vor prefera insulta ca mod de interacțiune cu celelalt care este Iadul, în timp ce ei sunt Raiul. 


Adevărul politic promovat peste cel științific nu poate aduce decât dezastru națiunii care ajunge să creadă în ce spun politicienii mai multe decât în Sfânta Scriptură. Dezbaterea este forma sănătoasă prin care o societate evoluează. Mizeria în gândire atribuită celorlalți te împiedică să faci curat în propria minte și să îți asumi că poți greși. Este nevoie să te adaptezi la societatea în care trăiești în care libertatea presei nu poate fi suprimată din motive pe care tu ca politician le consideri de sănătate publică. Sperăm în continuare că lipsa de experiență politică este singurul element care conduce la asemenea derapaje. Una este să fii în galerii alături de tineri plini de hormoni care simt nevoia de a face parte din haita de masculi alfa, alta este să reprezinți țara și să îți asumi că orice prostie pe care o spui va fi folosită împotriva țării tale. 


Țara este a noastră doar dacă noi luptăm cu fapta pentru ea și înțelegem destinul nostru european. Și nu ne-o poate lua nimeni dacă suntem independenți în gândire și știm în ce port vrem să ajungem cu goeleta ”Speranță”. Niciun vânt nu poate fi favorabil unei națiuni conduse de politicieni care dau vina pe alții pentru incompetența lor. Nu poți să iei înapoi ceva ce ai deja cât timp țara este a românilor care au dreptul să aleagă pe cine doresc. 






 

spot_imgspot_img
Mitica Stefanescu
Mitica Stefanescu
Mitică Ștefănescu crede în destinul nostru european, în democrație și în dreptate . El încearcă să înțeleagă lumea prin construcții logice de bun simț. Nu are pretenția de a fi deținătorul adevărului absolut și este conștient că este supus greșelii ca orice muritor de rând. Crede în ideile care ne unesc și care pot oferi copiilor noștri un viitor mai bun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...