Săptămâna parlamentară europeană 2023. Schimb de informații și de bune practici

Data:

În contextul examinării politicilor economice și bugetare, Parlamentul European, împreună cu Președinția suedeză, organizează Săptămâna parlamentară europeană 2023. Aceasta va avea loc în perioada 27-28 februarie la Parlamentul European în Bruxelles.

Săptămâna parlamentară europeană reunește parlamentari din Uniunea Europeană, din țările candidate și din țările cu statut de observator pentru a discuta chestiuni economice, bugetare și sociale. Aceasta cuprinde Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea economică și guvernanța în Uniunea Europeană și Conferința privind semestrul european.

Citește și: Un an de război. Românii au donat sute de mii de euro pentru ucraineni

Parlamentul European și Riksdag-ul suedez organizează împreună Conferința interparlamentară privind stabilitatea, coordonarea economică și guvernanța în Uniunea Europeană (Conferința prevăzută la articolul 13 din Tratatul privind stabilitatea, coordonarea și guvernanța în Uniunea Economică și Monetară – Pactul fiscal).

Oportunitate de a face schimb de informații cu privire la cele mai bune practici

Conferința oferă un cadru pentru dezbateri și schimb de informații și de bune practici în ceea ce privește punerea în aplicare a dispozițiilor tratatului și urmărește să consolideze cooperarea între parlamentele naționale și Parlamentul European.

Conferința contribuie, de asemenea, la asigurarea responsabilității democratice în domeniul guvernanței economice și al politicii bugetare în UE, în special în Uniunea Monetară Europeană, ținând seama de dimensiunea socială și fără a aduce atingere competențelor parlamentelor naționale și ale Parlamentului European.

Conferința privind semestrul european oferă o oportunitate de a face schimb de informații cu privire la cele mai bune practici de punere în aplicare a ciclurilor semestriale și de a consolida cooperarea în vederea examinării acțiunilor executivelor la nivel național și european în cadrul semestrului european.

Sursă: Parlamentul European

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași | Ziarul de Iași

În sfârșit, încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Iași,...

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au devenit liberali peste noapte | DE BRĂILA

Motiv de laudă pentru PNL Brăila: 111 PSD-iști au...

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...