Scandal în PSD Vrancea pe tema numirii prefectului. Primarii acuză imixtiunea „centrului imaculat”

Data:

Subiectul numirii prefectului de Vrancea este departe de a se fi stins. Astăzi, problema a fost discutată, din nou, la nivelul conducerii naționale a PSD Vrancea. Potrivit surselor politice și presei din Capitală, președintele interimar al PSD Vrancea, deputatul Nicușor Halici, ar fi încercat să ajungă la un compromis cu șefii partidului.

Deputatul Halici s-ar fi autopropus pentru funcția de prefect, în schimbul unor asigurări privind viitorul său politic. Nicușor Halici și-ar fi găsit și un susținător important, în persoana secretarului general al PSD, Paul Stănescu. Secretarul general al partidului i-ar fi cerut, în schimb, să se delimiteze clar de fostul șef al PSD Vrancea, Marian Oprișan.

Se știe că Halici a fost impus de Oprișan ca succesor al său la șefia PSD Vrancea, după ce, în octombrie 2020, Biroul Politic Național al PSD l-a demis pe Marian Oprișan din funcția de președinte al organizației vrâncene.

Deocamdată, nu s-a luat o decizie în ceea ce privește numele viitorului prefect al județului Vrancea. Postul revine PSD, iar Comitetul Județean de Conducere al PSD Vrancea l-a votat în unanimitate, în luna decembrie 2021, pe Victor Roman pentru a ocupa această funcție.

Însă, până la această oră, conducerea națională a PSD nu a luat nicio decizie cu privire la propunerea Victor Roman-prefect și, implicit, nici premierul Nicolae Ciucă nu a semnat decizia de numire a acestuia. Din partea taberei lui Nicușor Halici s-a încercat și cu alte propuneri, numele vehiculate în mediul politic fiind din sfera de influență a fostului președinte al PSD Vrancea.

Totuși, o nouă propunere de prefect (chiar și a președintelui interimar) ar trebui votată în conducerea organizației PSD Vrancea. Pesediștii vrânceni vor ca Bucureștiul să-i consulte și să țină cont de propunerile lor. Varianta de numire a unui primar în funcția de prefect (care a apărut în Vrancea și în alte județe) nu este agreată la nivelul conducerii naționale a PSD. În cazul în care ar fi numit prefect, Nicușor Halici va pierde mandatul de deputat. Primul supleant pe lista de candidați PSD Vrancea la Camera Deputaților, în 2020, este consilierul județean Laurențiu Marin, titrează VRANCEA24.

spot_imgspot_img
Vrancea 24
Vrancea 24https://www.vrancea24.ro/
Publicația a reușit să se impună în conștiința publică datorită promptitudinii și calității informațiilor, precum și a jurnaliștilor care activează în cadrul publicației (cu experiență de peste 20 de ani în acest domeniu). Publicația Vrancea24.ro este urmărită nu numai în Vrancea ci și în județele limitrofe, în București și în străinătate, mai ales în țările unde trăiesc mulți vrânceni plecați la muncă (ex: Italia, Marea Britanie, Spania, Germania, Franța etc).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Urmăriți internaționali, aduși în țară de Poliția Română

În perioada 18 – 19 aprilie 2024, Poliția Română...

Sprijin pentru transformarea digitală a ONG-urilor | Săptămâna Online

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene în calitate de coordonator...

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 105 ani de la intrarea Armatei române în Oradea | Bihoreanul

Programul manifestărilor dedicate împlinirii a 105 ani de la...