duminică, 24 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziActualitateScandal la Casa de Pensii Iași, după un concurs la care candidați...

Scandal la Casa de Pensii Iași, după un concurs la care candidați cu note mari la proba scrisă au fost respinși după un interviu de 3-4 minute

Mai mulți candidați la un concurs pentru ocuparea a 27 deposturi de consilier și 7 de referent la Casa de Pensii Iași acuză faptul că, deși au obținut note mari la testul grilă (proba scrisă), au fost respinși din cauza unei probe orale stranii. Interviul nu a atins detalii tehnice ale slujbei pentru care aplicau, ci chestiuni personale, legate de familie.

În aceste condiții, proba orală a contat ca jumătate din nota finală, deși, spun contestatarii, interviurile au durat 3-4 minute, fiind exclus ca examinatorii să afle ceva relevant despre persoana din fața lor care să conteze la angajare.

„Mi s-a spus la final că aș fi supracalificată pentru postul pe care concuram. Mă gândesc că, în cele 30 de zile de probă, puteam eu decide dacă pot face acest serviciu sau nu, mai ales că-mi pusesem speranțe în angajare”, spune una dintre candidate.

Explicațiile directorului Casei de Pensii: „Interviul a fost conceput ca la o angajare în privat”.

Note suspecte la oral pentru câțiva candidați

Pentru unii dintre candidați, care au obținut note mari la scris, proba orală le-a distrus orice șansă. Nota de la această parte a concursului, care a reprezentat jumătate din nota finală, a fost cu mult mai mică decât cea obținută la testul-grilă. În schimb, pentru alți candidați, proba orală a fost cea care le-a remontar nota de la scris, fiind admiși exclusiv datorită acesteia.

Citește articolul integral pe ReporterIS.ro.

ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE