Scandal uriaș la construcția terminalului 4 (T4) de la Aeroportul Iași

Data:

Suspiciuni uriașe la un contract de 70 milioane de euro. La construcția terminalului 4 de pasageri (T4) de la Aeroportul Iași, a fost schimbat materialul din care va fi realizată structura. În licitație, prin caietul de sarcini s-au solicitat stâlpi și grinzi metalice, iar acum construcția se face cu stâlpi și grinzi din beton armat.

„Au schimbat soluția, era motiv de refacere a licitației. E ca și cum ai cere mere și după licitație ai accepta pere pe motivul că tot fructe sunt. Vor exista consecințe, fiind vorba despre un proiect cu finanțare UE cred că se va ajunge la corecții financiare foarte mari”, a explicat un expert în achiziții publice.

Citește și: Seceta a redus producția de porumb la jumătate. Cea mai mică recoltă din ultimii ani, în România

Romeo Vatră, directorul general al Aeroportului, și Costel Alexe, președintele Consiliului Județean Iași, au solicitat întrebările în scris, însă n-au răspuns până la publicarea articolului.

Neoficial, surse din interiorul Aeroportului au pus modificările pe seama războiului din Ucraina și a timpului limită strâns – 31 decembrie 2023 – până la care trebuie finalizată investiția.

Continuarea, în ReporterIS!

Sursă foto: Facebook IASI Airport

Urmăriți PressHUB și pe Google News

ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cele mai mari amenințări cibernetice și cele mai afectate sectoare

Progresul înregistrat de transformarea digitală a adus inevitabil și noi amenințări de securitate cibernetică.

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...