„Scandalul” Bîstroe sau cum vă manipulează PSD și PNL pentru că se tem de voi. Și de AUR

Data:

spot_img

Cea mai mare spaimă a actualei monstruoase coaliții PSD-PNL este cea de proteste sociale.

Istoria tinde să se repete și la acest capitol: oricât de mult cumperi și controlezi presa, realitatea bate propaganda. I s-a mai întâmplat și lui Adrian Năstase, care se vedea președinte 10 ani și a sfârșit la închisoare.

Deși la televiziunile de știri – cu excepția B1, economia duduie din nou, deși în publicațiile cu audiență mare nu se vorbește deloc despre inevitabilul eșec al PNRR și de faptul că nu se va schimba nimic în chestiunea pensiilor speciale, în țară puterea de cumpărare scade continuu, un borcan de banal muștar care înainte era 2 lei a ajuns 7 lei, tot mai mulți oameni au obosit să-și mai drămuiască banii, iar nervozitatea este în creștere.

Dacă Ciucă și Bode au încercat să blocheze protestele după mintea lor antidemocratică, băgând pedepse mari, PSD este mai subtil, că are mai multă experiență în a manipula furiile, și merge pe clasicul „dușman din exterior”.

PSD este în scădere, iar în ceafa PNL suflă puternic AUR, aflat acum pe locul 3 în unele sondaje, la 20%, în creștere.

Așa că tehnica „dușmanului din exterior” are și rolul de a capta din electoratul care în prezent se duce tot mai mult înspre acest din urmă partid „care este cu poporul”.

Victima la îndemână pentru mintea pe calapod rusesc a „strategilor” din culise: Ucraina. Așa că se inventează scandaluri: minoritatea românească, canalul Bîstroe și, anul ăsta, vor mai urma și altele.

Da, sunt teme reale (ca să răspund deja și celor care vor spune că nu putem închide ochii). Dar abordarea lor este politicianistă, populistă, ticăloasă și, chiar dacă nu are în spate finanțare rusească, ci doar corupție românească, da, face jocul lui Putin.

Și cei care susțin aceste isterizări artificiale, chiar dacă nu își dau seama, fac jocul lui Putin. Și al PSD, PNL și AUR la un loc, de fapt.

Citește și: VIDEO Cum au blocat guvernele PSD și PNL legea care interzicea oligarhilor ruși să facă afaceri în România

În astfel de situații și momente delicate, soluția este negocierea, discuțiile raționale și abordarea temelor în așa fel încât ambele părți să fie în câștig. Desigur că Ucraina nu trebuie să abuzeze de situația în care se află, făcând ce altădată nu ar fi avut voie. Dar cine se isterizează pe această temă este clar putinist. Sau gândește ca un putinist. Nu există nici o nuanță la acest capitol.

Suntem conduși de antidemocrați corupți, care ar vrea ca România să fie în UE, să îi ia banii, dar cu sistem rusesc, să îi ia numai ei.

Și profită de frustările, oboseala, teama de un război mondial și nervozitatea românilor, după 2 ani de pandemie și un an de criză cauzată de invazia lui Putin, ca să acapereze tot și să scape nesancționați.

Doar că atunci când tot arunci cu chibrituri într-o grămadă de praf de pușcă, cu speranța că flăcările vor lua ochii de la golăniile pe care le faci, riști să-ți explodeze chiar ție în față.

Și, cel mai probabil, până la finalul acestui an exact asta se va întâmpla.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță
Răzvan Chiruță a fost redactor-șef al PRESShub (presshub.ro), din ianuarie 2022 până în iunie 2024. Anterior, a fost redactor-șef al revistei Newsweek România, din 2018 până în 2021, și cotidianului România liberă, între 2015 și 2017. Este absolvent de Jurnalism, în cadrul Universității „Al.I.Cuza” din Iași, și a urmat un master în Managementul instituțiilor mass-media (fără disertație) la Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Și-a început cariera la Opinia studențească, cunoscuta școală de presă din Iași. A lucrat în presa locală, apoi a devenit corespondent pentru Iași al cotidianului Evenimentul Zilei. Din 2004, a coordonat pentru șase luni secția de corespondenți a Evenimentului Zilei. A mai lucrat la săptămânalul Prezent și a colaborat cu revistele Dilema Veche și Suplimentul de Cultură. Este co-autor în volumele „Mass-media și democrația în România post-comunistă” (ed. a II-a), Ed. Institutul European, Iași, 2013, și „COVID - 19. Dimensiuni ale gestionarii pandemiei”, Editura Junimea, Iași, 2020.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Schimbarea la față a lui George Simion

Candidatul AUR la președinție, George Simion, în vârstă de...

Va trece si asta!

Filosoful britanic Tim Crane ironizează în cartea „The Mechanical...

Ciolacu, „premierul Nordis” – singur şi temător?

Premierul Marcel Ciolacu, 56 de ani, a consumat multă...

Revizionismul lui Simion și întâlnirile cu agenții ruși | Puterea a Cincea

Revizionismul lui Simion și întâlnirile cu agenții ruși. Calitatea...