Ministrul Budăi, acuzat că a abordat femei noaptea. Prima reacție din PSD: „Consumul excesiv de alcool nu e o scuză”

Data:

Scandalul în care este implicat ministrul Marius Budăi, relatat joi de Libertatea, e subiect tabu în PSD. Colegii de partid evită să comenteze informațiile potrivit cărora demnitarul a avut – tot potrivit unor surse din partid – derapaje la adresa unor femei, pe fondul consumului de alcool.

Marius Budăi, ministrul muncii, a provocat două episoade care au alertat PSD, partidul său. Întâi, în august 2022, la un hotel din Olimp, el a sunat o deputată noaptea, susțin surse concordante din partid. Soțul acesteia a fost nevoit să coboare la recepție pentru a interveni.

Apoi, în ianuarie 2023, la Hotelul Mara din Sinaia, Budăi a provocat un episod asemănător, tot la adresa unor femei. În ambele cazuri, sursele spun că ministrul consumase alcool, a scris Libertatea.

În luna august, după ce a consumat alcool, ministrul Marius Budăi a sunat noaptea o deputată PSD, colegă de partid, care era cazată în același hotel. Momentul a fost relatat de mai multe surse concordante, sub protecția anonimatului.

Ministrul, potrivit surselor din partid, a consumat alcool în prima seară a evenimentului, în noaptea de 29 august spre 30 august, și „se afla în stare de ebrietate” când s-a decis să sune o colegă de partid. 

Deputata PSD nu era singură în camera de hotel, ci împreună cu soțul său, cu care venise la evenimentul de la mare. Văzând „insistența” ministrului, soțul deputatei a reacționat și a avut „o discuție aprinsă cu ministrul Budăi”, la parterul hotelului, potrivit mai multor martori oculari.

Ei au refuzat să apară cu nume și prenume, dar au acceptat să devină public ceea ce au văzut.

Citește și: O lege care poate transforma mii de tineri în infractori, doar ca statul să pară că face ceva

Derapaje ale ministrului și la evenimentul PSD de la Sinaia, ianuarie 2023

Câteva luni după evenimentul de la Olimp, ministrul Budăi a fost monitorizat mai atent de conducerea PSD pentru a vedea dacă și-a schimbat comportamentul și mai are derapaje pe fondul consumului de alcool.

La următorul eveniment major organizat de partid, înaintea debutului sesiunii parlamentare din 2023, miniștrii, deputații, senatorii s-au reunit, la finalul lunii ianuarie, alături de conducerea PSD la Hotelul Mara din Sinaia. Comportamentul ministrului nu s-a schimbat foarte mult. La Sinaia, „ministrul s-a îmbătat din nou”, spun surse din partid pentru Libertatea.

Printre puținii membri PSD care au reacționat se numără senatoarea PSD Gabriela Crețu:

„Nu știu dacă este adevărat. Dar recunosc în anumite comentarii din articol (n.r. – articolul Libertatea) stereotipuri la care trebuie renunțat. Din păcate, trăim într-o societate care consideră consumul de alcool excesiv o normalitate și, adeseori, o scuză pentru comportamente inacceptabile. Nu este! Sunt colegă cu Marius Budăi.

În această calitate, mă simt tristă și regret că își umbrește o activitate politică pe care o apreciam, că își pune în pericol o familie pe care o credeam frumoasă, că dă exemple proaste celorlalți”, a declarat Gabriela Crețu, potrivit sursei citate.

Citeşte întreaga ştire în Libertatea!


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

SURSA FOTO: Facebook Marius Budăi

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Două piețe din Timișoara, modernizate după sărbătorile pascale

Două piețe din Timișoara, modernizate. Cu investiții în derulare...

Armata obligatorie? Un fost ofițer se împotrivește categoric. De ce? | Aktual24

Armata obligatorie. Hari Bucur Marcu, ofițer în rezervă și...

Turiştii s-au întâlnit cu 4 urşi, pe traseul „300 de scări” din Slănic Moldova

Turiştii s-au întâlnit cu 4 urşi, vineri, pe traseul...

Strada surpată din Slănic. Operaţiunile de umplere a craterului au fost finalizate | VIDEO

Strada surpată din Slănic. Prefectul judeţului Prahova, Emil Drăgănescu,...