miercuri, 19 ianuarie 2022
AcasăÎn lumeInternaționalScandalul Pandora Papers: Cum a ajuns Dakota de Sud un paradis fiscal...

Scandalul Pandora Papers: Cum a ajuns Dakota de Sud un paradis fiscal ce rivalizează cu Insulele Cayman

Potrivt G4Media, statul american Dakota de Sud a devenit o destinație majoră pentru banii străinilor bogați, rivalizând cu paradisurile fiscale mai cunoscute din Europa și Caraibe, potrivit anchetei „Pandora Papers” publicată de Consorţiul Internaţional al Jurnaliştilor de Investigaţie (ICIJ). Unele dintre averile de zeci de milioane de dolari ascunse în statul din regiunea Midwest a Americii sunt legate de persoane fizice și companii acuzate de infracțiuni financiare sau abuzuri grave ale drepturilor omului, aceștia profitând de legile secretului financiar din Dakota. Dezvăluirile i-au făcut pe analiștii americani să vorbească despre „creșterea Dakotei de Sud ca paradis fiscal care rivalizează cu destinații mai cunoscute precum Cayman sau Panama.

Investigația, la care au colaborat circa 600 de jurnalişti, se bazează pe circa 11,9 milioane de documente, ce provin de la 14 societăţi de servicii legale și financiare, şi a scos la iveală peste 29.000 de societăţi offshore.

Documentele oferă „o privire cuprinzătoare asupra unei industrii care ajută oficialii guvernamentali puternici, ultra-bogații și alte elite globale să ascundă miliarde de dolari de autoritățile fiscale, procurori și alții.” De exemplu, ICIJ a descoperit legături între active offshore şi 336 de lideri şi responsabili politici de prim rang, care au înfiinţat aproape 1000 de societăţi, dintre care mai mult de două treimi în Insulele Virgine britanice.

Articolul itegral, pe G4Media!

Foto: Google Maps

SursăG4Media
G4Media.ro
Group4 Media Freedom & Democracy este o organizatie non-profit cu sediul in Bucuresti. Scopul Asociatiei este imbunatatirea si modernizarea sistemului democratic in Romania.Asociatia este fondata de jurnalisti cu o experienta de peste 20 de ani in mass media, specializati in politica externa si interna, economie si justitie precum si in presa de investigatie. Asociatia este deschisa catre toti cei care rezoneaza cu obiectivele si valorile organizatiei.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE