Școala Normală din Iași stă se prăbușească peste cei 800 de elevi pentru că Primăria nu a investit niciun leu în reabilitarea ei

Data:

Liceul din Aleea Sadoveanu se află pe locul 6 în lista celor 118 școli care au nevoie de reparații urgente la nivel național.

840 de elevi riscă zilnic să ajungă sub dărâmături, iar Guvernul a stabilit săptămâna aceasta că ei trebuie evacuați.

Primarul Iașului, Mihai Chirica, a făcut un singur lucru în ultimii 3 ani: a modificat indicatorii economici de la 14 milioane de euro la 20 de milioane.

Primăria a terminat 2023 cu excedent de 6 milioane de euro la Investiții din bugetul local și cu alte zeci de milioane necheltuite din fonduri europene

Cu banii orașului, acest liceu putea fi reabilitat complet în maxim 3 ani.

Primarul a cheltuit 60 milioane de euro pe cărbune în această iarnă, are stocuri uriașe și pierderi de 30 milioane de euro.

Școala Normală ar putea primi până la 2.000 de elevi și ar putea fi un centru școlar modern pentru mii de familii din zona de nord a orașului.

Continuarea în Reporteris.ro

Citește și: Senatoarea americană Jeanne Shaheen, pentru PRESShub: „Putin a făcut cea mai mare greşeală strategică de politică externă a unui lider, de după intrarea lui Hitler în Rusia”

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

(Sursa foto: reporteris.ro)

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related