joi, 21 octombrie 2021
spot_img
AcasăLa ziCulturăSculptura "Omagiu lui Brâncuși", tot în buruieni, dar mai scumpă. Costuri majorate...

Sculptura „Omagiu lui Brâncuși”, tot în buruieni, dar mai scumpă. Costuri majorate pentru ridicarea pe soclu

Sculptura în metal „Omagiu lui Brâncuşi”, realizată de artistul german Ewerdt Hilgemann, zace în continuare mâncată de rugină pe Faleză, în vecinătatea zonei Trecere bac, așteptând să fie ridicată pe soclu, așa cum au decis aleșii locali pe 30 august 2018. Se împlinesc trei ani de atunci, iar singurul „progres” este o propunere de modificare a costurilor pe care expunerea operei de artă le implică.

Pe ordinea de zi a ședinței Consiliului Local din 25 august 2021 se află un proiect de modificare a indicatorilor tehnico-economici pentru obiectivul „Amplasare sculptură în metal «Omagiu lui Brâncuși»” de la 196.732 de lei cu TVA la 337.687 de lei cu TVA. Noii indicatori au fost stabiliți de SC Arhideskvision SRL, firmă căreia Primăria i-a atribuit, în martie anul acesta, contractul în valoare de 23.990 de lei fără TVA pentru proiectul tehnic de execuţie.

„Pe parcursul întocmirii proiectului tehnic de execuție, proiectantul a constatat, conform studiului geotehnic și breviarului de calcul, că terenul pe care se va amplasa sculptura necesită consolidare, iar stâlpul de susținere a cutiilor nu rezistă încărcărilor impuse de normative, fiind necesară schimbarea acestuia. În vederea protejării anticorozive cu o durată de protecție cât mai mare, aproximativ 15 ani, proiectantul a propus zincarea cutiilor. De asemenea, au apărut diferențe valorice din cauza creșterii atât a manoperei, cât și a materialelor. Toate acestea duc la modificarea indicatorilor tehnico-economici”, se arată în raportul de specialitate al proiectului de hotărâre.

Citește articolul integral în Viața Liberă

Viața Liberăhttps://www.viata-libera.ro/
Are 6 ediții săptămânal și din 1998 este auditat BRAT. Este distribuit în județul Galați prin rețeaua proprie și Poșta Română. www.viata-libera.ro este ediția online și are aproximativ 20.000 de vizitatori unici zilnic.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE