Se anunță o toamnă agitată printre virușii COVID: valul 4, doza 3. Ce spun specialiștii ieșeni?

Data:

Medicii infecţionişti ieşeni şi autorităţile medicale locale sunt tot mai îngrijorate în legătură cu modul în care evoluează pandemia, după acalmia din ultimele luni. Practic, o statistică realizată pe iulie – august arată că toţi indicatorii negativi s-au dublat: de la număr de infecţii la cazuri grave şi decese. Mai rău, varianta Delta afectează acum mai mult tinerii. După 5 luni, a apărut un mic pacient cu Covid şi la Spitalul de Copii, la ATI. „Evoluţiile arată că deja suntem în valul 4. Şi că tendinţa este de creştere rapidă”, spune chiar şeful DSP. De altfel, şi spitalele iau deja măsuri pentru a preîntâmpina ce este mai rău. În privinţa pacienţilor, doar unul din zece era vaccinat, şi toţi aceştia au făcut doar formă uşoară.

Explozie de noi cazuri de infectări cu SARS COV 2 atât la nivel naţional, dar şi la nivel local. Ieri, la Iaşi au fost raportate 19 noi cazuri de COVID 19, iar incidenţa în municipiu reşedinţă de judeţ a crescut de la 0,13 la 0,15 cazuri la mia de locuitori. Evoluţia infectărilor şi internărilor în spital şi a cazurilor grave care ajung în ATI arată că deja suntem în valul 4, şi că tendinţa este de creştere rapidă” a avertizat Vasile Cepoi , şeful DSP Iaşi. La ce să ne aşteptăm, aşadar, cât de curând?

Statistică pe două luni

O statistică făcută la nivelul judeţului Iaşi pe ultimele două luni arată că atât numărul de infectări cu SARS COV 2 cât şi cel de internări s-au dublat. Astfel, dacă în luna iulie erau raportate în medie cinci cazuri de noi infectări pe zi, în luna august au fost în medie 12 cazuri pe zi. S-a dublat, de asemenea, şi rata internărilor. Luna trecută au fost în medie 2,5 internări bolnavi COVID 19 pe zi , iar în această lună sunt deja 5,2 internări pe zi.  Dintre cele 442 de cazuri internate, 47 au fost persoane vaccinate, şi a căror stare de sănătate nu a ridicat probleme, iar evoluţia a bolii a fost una scurtă şi favorabilă. Tot dintre cei 442 pacienţi testaţi pozitiv, 32 dintre ei au fost confirmaţi cu tulpina Delta. Dintre aceştia din urmă, doar 3 erau vaccinaţi, doi cu vaccinul produs de Pfizer şi unul cu Johnson&Johnson. Incidenţa cea mai mare cu tulpina Delta se găseşte la grupa de vârstă 60-70 de ani, respectiv 5,6 cazuri la 100.000 de locuitori, şi la grupa de vârstă 70-80 ani, respectiv aproximativ 7 cazuri la 100.000 de locuitori.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...