Se repetă scenariul Ucraina? Taiwanul se teme că exercițiile militare chineze vor fi urmate de o invazie

Data:

Ministrul de Externe al Taiwanului a declarat marți că China folosește exercițiile militare pe care le-a lansat în semn de protest împotriva vizitei președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi, ca un plan de joc pentru a se pregăti pentru o invazie a insulei auto-conduse.

Joseph Wu, care nu a oferit nici un calendar pentru o posibilă invazie a Taiwanului, a declarat că țara sa nu va fi intimidată chiar dacă exercițiile continuă, China încălcând adesea linia mediană neoficială în strâmtoarea Taiwan.

„China a folosit exercițiile din manualul său militar pentru a se pregăti pentru invazia Taiwanului”, a declarat Wu într-o conferință de presă la Taipei, citat de Reuters.

„Beijingul desfășoară exerciții militare la scară largă și lansări de rachete, precum și atacuri cibernetice, dezinformare și constrângere economică, în încercarea de a slăbi moralul public din Taiwan.

După încheierea exercițiilor, China ar putea încerca să își organizeze acțiunile pentru a distruge status quo-ul pe termen lung în strâmtoarea Taiwan”, a avertizat ministrul de Externe.

Citește și: Trăind laolaltă. Despre românii și maghiarii din România

Taiwanul cere sprijin internațional

Asemenea mișcări militare au amenințat securitatea regională și au oferit „o imagine clară a ambițiilor geostrategice ale Chinei dincolo de Taiwan”, a precizat Wu, cerând un sprijin internațional mai mare pentru a opri China să controleze în mod eficient strâmtoarea.

Biroul Chinez pentru Afaceri Taiwan a răspuns comentariilor lui Wu spunând că acesta este un susținător „adiacent” al independenței Taiwanului, iar observațiile sale „denaturează adevărul și ascund faptele”.

Un oficial de la Pentagon a declarat luni că Washingtonul se menține la evaluarea sa că China nu va încerca să invadeze Taiwanul în următorii doi ani, notează Reuters.

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!
2 COMENTARII
  1. Situatiile sunt diferite . Sa ataci Taiwanul in scopul declarat de al ocupa in vederea a unei asa zise reanexari la Patria Mama este imposibil de realizat .Doar daca stii a seca portiunea de apa ce ii separa , asemeni lui Moise ce cindva a trecut la pas Marea Rosie , poate ai avea sanse .China poate, doar asemeni Rusiei, sa distruga prin lovituri de la mare distanta Taiwanul asta daca nu cumva Taiwanul poseda forta Israelului ce dobora toate rachetele prin sistemul interceptor Arrow . Partea cea mai nostima este ca Taiwanul se va impotrivi pina la ultima suflare cetatenii lui neavind unde fugi asa cum s-a vazut in Ucraina ca au facut cetatenii ucrainieni .Beleaua pe capul Chinei este aparitia noului tratat ce se vrea pus in aplicare prin care SUA formeza o alianta de tip NATO dar extra NATO cu Taiwanul .Fie China distruge totul daca poate dar costurile sunt atit de uriase incit pierderile devin irecuperabile in timp util .Practic nu cistigi nimic doar omori si distrugi o natiune ce nu se vrea parte a Chinei . Oricum ar fi SUA si aliatii ei nu pot sa piarda nici in Ucraina si nici in Taiwan.Nu cred in pozitionarea Chinei si inceperea unui razboi .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán | SONDAJ

Majoritatea europenilor au o părere negativă despre Viktor Orbán,...

SUA testează un tanc dronă, care operează eficient noaptea | Aktual24

SUA testează un tanc dronă, a anunțat Agenția americană...

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, iar UE inițiază noi proceduri împotriva acesteia

SUA solicită vânzarea forțată a TikTok, în condițiile în...

Zelenski rămâne cel mai popular lider european. Într-o țară din UE Putin este apreciat

Zelenski rămâne cel mai popular lider european, aproape jumătate...