vineri, 3 decembrie 2021
AcasăLa ziSecţia COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a rămas fără curent...

Secţia COVID a Spitalului Judeţean de Urgenţă Piteşti a rămas fără curent electric

Joi, jurul orei 13: 40, a fost întreruptă furnizarea energiei electrice în cadrul Secţiei PNF COVID, acolo unde sunt trataţi pacienţi diagnosticaţi cu virusul SARS CoV-2. 

10 minute fără curent electric

În secţie erau internaţi 30 de pacienţi, cei mai mulţi conectaţi la concentratoare de oxigen. Cadrele medicale au acționat imediat. Pentru a se evita punerea vieţilor pacienților în pericol, a fost apelat Serviciul de Ambulanţă Argeş, solicitându-se sprijin de urgenţă.

„Aceştia, comunicându-ne că au disponibil un singur echipaj, prin apel la 112, la ora 13:43, a fost solicitat sprijinul Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Argeş şi al Serviciului de Ambulanţă Vâlcea. Coordonatorul Secţiei, dr Muntean-Petru Emil, a anunţat conducerea unităţii, colegii acestuia făcând, de asemenea, cunoscută situaţia reprezentanţilor din cadrul Serviciului Tehnic al SJU Piteşti.

Din fericire, problema s-a remediat rapid, în aproximativ 10 minute. Pe timpul avariei, pacienţii cu necesar mare de oxigen au fost conectaţi la tuburile existente în Secţie”, precizează purtătorul de cuvânt al spitalului, Cristina Cazacu.

„Această avarie a fost una zonală”

Reprezentanţii ISU Argeş, care au ajuns la faţa locului, rapid, au decis montarea în curtea Sptalului Judeţean 2 a unui generator, pentru a preîntâmpina o nouă întrerupere a alimentării cu energie electrică.

„Precizăm că această avarie a fost una zonală şi NU s-a produs din cauza instalaţiei electrice a SJUP.
Menţionăm, de asemenea, că instalaţia electrică a Secţiei PNF a fost verificată în luna iulie a acestui an, nefiind constatate nereguli.

Starea de sănătate a persoanelor internate în această secţie nu a fost afectată de incident.

Mulţumim personalului care a acţionat eficient, conform reglementărilor în vigoare, evitându-se astfel producerea unei tragedii. Mulţumim reprezentanţilor Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Argeş, pentru promptitudinea cu care au acţionat” mai spne Cristina Cazacu.

Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE