Șefa serviciilor de informații americane: Armata rusă va avea nevoie de „ani de zile” pentru a se recupera după război, ceea ce ar crește riscul nuclear

Data:

Comunitatea de informații din SUA evaluează că va dura „ani” pentru ca armata rusă să se recupereze după daunele suferite în desfășurarea războiului din Ucraina, potrivit directorului pentru informații naționale Avril Haines, relatează CNN.

„Forțele lor terestre au fost acum atât de mult degradate încât ne așteptăm că le va lua ani de zile pentru a-și reveni în multe privințe”, a declarat ea miercuri, în cadrul unei conferințe la Washington DC.

Acest lucru ar putea împinge Rusia să se bazeze mai mult pe „instrumente asimetrice”, cum ar fi atacurile cibernetice, eforturile de a încerca să controleze energia sau chiar armele nucleare, pentru a proiecta „putere și influență”, a mai spus Avril Haines.

Urmăriți PressHUB și pe Google News

spot_imgspot_img
Sebastian Oancea
Sebastian Oancea
În prezent, redactor-șef la publicația Vrancea24, corespondent G4 Media și editor la PRESShub, cu o experiență de peste 20 de ani în presa scrisă, radio și televiziune. Sebastian Oancea și-a început ucenicia la Ziarul de Vrancea. A fost corespondent la mai multe publicații și televiziuni naționale. Este singurul ziarist român menționat de două ori în Raportul de Stat al Statelor Unite ale Americii, în anii 2006, respectiv 2020, la capitolul Libertatea de exprimare. A fost cercetat de DIICOT pentru că a refuzat să dezvăluie sursa unor scurgeri de informații din NATO - MApN și a câștigat 5 procese intentate de fostul președinte al Consiliului Județean Vrancea, Marian Oprișan.
1 COMENTARIU
  1. Riscul nuclear nu exista . Era posibil doar daca Rusia era singura posesoare de rachete nucleare si era invinsa pe teren .NATO si UE si-au atins aproape toate obiectivele . NATO se mareste si militar si teritorial devenind o forta ce va controla intreaga Europa multa vreme de acum inainte vizibilitatea lui crescind pe masura ce isi atinge tintele.Germania si-a indeplinit visul de a nu mai fi contestata politic in cazul refaceriii fortelor armate devenind prima putere conventionala din NATO-ul european .UE creste si ea atragind Ucraina si Rep . Moldova pe culoarul aderarii .Noua formula propusa de Macron ce cuprinde aducerea laolalta a tarilor din Europa dar care nu sunt membre in UE este si ea un pas inainte nemaipermitind altor forte sa se amestece pe continent (vezi china ).Decuplarea totala de Rusia este si ea parte a obtinerii nevoii de unitate Occidentala . In Europa eciziile militare se vor lua la NATO iar cele economice , sociale si juridice de catre UE .Polonia si Romania devin tarile de referinta pe flancul estic al NATO. les jeux sont faits.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primul parc experimental de cercetare a tehnologiilor avansate în energii alternative funcționează la Cluj

Primul parc experimental de cercetare a tehnologiilor avansate în...

Controversatul șef al ANPC, Horia Constantinescu, demisionează pentru a fi candidatul PSD la Primăria Constanța

Controversatul șef al ANPC, Horia Constantinescu, demisionează pentru a...

Camere video în toate clasele fără acordul părinţilor şi profesorilor

Camere video în toate clasele fără acordul părinţilor şi...

UE ar putea trece la economie de război. Ce înseamnă asta

Liderii globali  folosesc adesea noțiunea de economie de război,...