Șefi de universități de stat cu venituri uriașe și performanțe infime

Data:

Potrivit Europa Liberă România, șefii unor universități de stat au venituri foarte mari, dar la performanțe minime. Un conducător de instituție poate ajunge să câștige până la 8.000 de euro lunar.

rețea de presă locală a publicat recent liste conținând veniturile unor rectori, prorectori, decani, șefi de departamente din universitățile publice existente în România. Datele sunt colectate din declarațiile de avere pe care șefii sunt obligați să le depună și să le actualizeze anual.

La începutul lui decembrie, trei sindicate din învățământ au depus la guvern o petiție pentru mărirea salariilor angajaților din educație de la 1 ianuarie 2022. Cererea poate fi justă, dar nu pentru toți angajații.

În total sunt 54 de universități de stat acreditate, conform cifrelor Consiliului Național pentru Finanțarea Învățământului Superior. Acestea primesc bani de la Ministerul Educației pentru salarii, pentru funcționare și pentru investiții. Universitățile obțin și venituri extrabugetare.

Articolul integral, în europalibera.org.

spot_imgspot_img

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

spot_img

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

O sală de sală de jocuri de noroc a ars în totalitate

La data de 22 aprilie, la ora 00.21, polițiștii Secției nr.3 Poliție Rurală Bolintin Vale au fost sesizați prin apel 112, de către un bărbat, cu privire la faptul că se manifestă un incendiu la o sală de jocuri de noroc din localitatea Cosoba, județul Giurgiu.

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există

Când sunt contraindicate fațetele dentare și ce alte soluții există?

Cineva are să vină, de Jon Fosse

Să montezi Fosse este întotdeauna o provocare. Dar ce-a...