Șeful agenției aerospațiale rusești: Dacă Statele Unite nu colaborează, Stația Spațială Internațională poate cădea peste SUA

Data:

Dmitri Rogozin, șeful agenției aerospațiale rusești, avertizează într-un tweet că, dacă SUA blochează cooperarea cu ei, „cine va salva ISS de la o coborâre necontrolată din orbită și o cădere asupra Statelor Unite sau Europei?”.

„ISS nu zboară deasupra Rusiei, așa că toate riscurile vă aparțin”, a amenințat Rogozin.

În 2014, Dmitri Rogozin a fost supus unor sancțiuni de către Washington din cauza rolului său ca mi, ministru adjunct al apărării în timpul anexării Crimeei de către Rusia. Sancțiunile au vizat și sectorul aerospațial al Rusiei întrucât tehnologia folosită de rachete poate fi utilizată și pentru arme nucleare.

Până acum, cei patru astronauți americani și doi cosmonauți ruși de la bordul Stației Spațiale Internaționale au fost ”în mare măsură izolați” de tensiunile legate de invazia Ucrainei de către Rusia, potrivit experților familiarizați cu funcționarea stației, scrie Daily Mail.

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

VIDEO Ce a lăsat în urmă avalanșa de la cabana Capra. Mașinile turiștilor au fost luate pe sus. 60 de persoane au rămas izolate

În cursul nopții trecute, pe DN7C, km. 106-107, în zona unei cabane, a avut loc o avalanșă de zăpadă. Aproximativ 60 de persoane au rămas izolate la cabană. Mai multe mașini au fost avariate.

Comisia Europeană: Ucraina poate conta pe contribuția Europei la reconstrucția unei țări mai reziliente

A trecut aproape un an de când Rusia și-a lansat invazia brutală. Un an de luptă pentru libertate, dar și un an al curajului legendar de care a dat dovadă poporul ucrain

Muzeul Național al Țăranului Român împlinește 33 de ani de la re-fondarea sa în 1990

Astăzi, 5 februarie, Muzeul Țăranului împlinește 33 de ani...

VIDEO Noi proteste la Tel Aviv. Mii de oameni au manifestat împotriva lui Netanyahu

Mii de persoane au manifestat, sâmbătă, în centrul oraşului Tel Aviv, pentru a cincea săptămână consecutiv, contra reformelor judiciare controversate pe care le are în vedere guvernul prim-ministrului israelian Benjamin Netanyahu, potrivit AFP.