Șeful DSP Iași: Suntem la un pas de a ne trata bolnavii la poarta spitalului

Data:

Directorul Direcției de Sănătate Publică Iași, dr. Vasile Cepoi, crede că scenariul în care se poate muri aşteptând un loc la Terapie Intensivă nu e departe. Ambulanţa e sufocată de solicitări care se prelungesc foarte mult, cu bolnavi în maşini aşteptând un eliberarea unui pat.

Presiune maximă pe reţeaua sanitară ieşeană. Ieri, dimineaţă, erau patru bolnavi COVID în stare gravă care aşteptau un loc la ATI. La ora prânzului, mai multe ambulanţe cu pacienţi COVID blocau curtea Spitalului de Boli Infecţioase, în aşteptarea ca aceştia să fie consulaţi şi eventual internaţi. Dar unde? Nicăieri nu mai erau locuri. “Suntem la un pas de a ne trata bolnavii în stradă. Nu mai avem soluţii!”, spune Vasile Cepoi.

Ora 14, curtea Spitalului de Boli Infecţioase. După cum urlă sirenele, una după alta, aşa poţi număra bolnavii de COVID 19 care trec de poarta spitalului. Aproape la fel de repede ies pentru că nu sunt locuri. “În momentul acesta, avem şase ambulanţe cu bolnavi care aşteaptă la Infecţioase pentru a fi consultaţi. În funcţie de diagnosticul pus de medic, pacientul va rămâne fie la Infecţioase, fie este transportat la CFR sau Recuperare, dar locurile am înţeles că sunt foarte puţine. Spre exemplu, Recuperarea mai are câteva, dar acelea sunt pentru cei care au nevoie de oxigen. Să sperăm că nu ne vom bloca, că nu putem aştepta cu pacienţii la nesfârşit în ambulanţe pentru că atunci cu cei de la domiciliu care sunt gravi ce facem? Să dea Dumnezeu să nu ne blocăm. Într-adevăr este foarte greu, foarte greu”, a spus dr. Simona Ivaşcu, managerul SAJ Iaşi.

Citește articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...