Șeful Frontierei de Est a României s-a dat singur în judecată pentru sporuri de 10.000 de euro

Data:

Comisarul-șef Victor Mariniuc i-a solicitat șefului Inspectoratului Teritorial al Poliției de Frontieră (ITPF) Iași, același Victor Mariniuc, plata unor sporuri și a unor majorări salariale. Cum Mariniuc șeful l-a refuzat pe Mariniuc angajatul, Mariniuc l-a acționat în judecată pe Mariniuc, să obțină banii prin decizie a instanței.

Ca tabloul să fie de-un absurd absolut, Mariniuc a introdus acțiunea prin intermediul Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual din Ministerul Administrației și Internelor. Adică, Mariniuc, șeful ITPF, e și sindicalist.

Miza lui Mariniuc: vrea să umfle un pot de aproximativ 50.000 de lei, bani la care se consideră îndreptățit. Procesul, demarat la Iași, a fost mutat la Tribunalul Botoșani, că acolo are domiciliul ofițerul.

Guvernul a promis dar n-a mai putut să dea

Prin legea cadru din 2017, s-a stabilit că salariile polițiștilor se vor majora treptat până în 2022. Adică, la final, în 2022, aceștia vor ajunge la cele trecute în legea salarizării. Majorarea trebuia să fie anuală de 1/4 din diferența salariului fixat pe 2022 față de cel aflat efectiv în plată în decembrie 2018. Cu alte cuvinte, suma totală a majorării 2019-2022 a fost împărțită în patru, câte 25% pentru fiecare an.

În 2019 și 2020 legea a fost respectată, dar în 2021, pe fondul crizei pandemice și a celei economice, Guvernul, printr-o ordonanță de urgență, a prorogat termenul. Astfel, în loc de o majorare reprezentând 25% din diferența 2022 față de 2018, s-a operat o creștere de doar 10% în 2021. Și încă 10% în 2022. Practic, diferența dintre salariile din grilă aferente anului 2022 și cele din 2018 a fost acoperită de stat în proporție de 70%.

Citește și 3 poliţişti din Oradea au fost loviţi de un bărbat care le-a arătat călătorilor organul genital

Continuarea în Reporter de Iași.


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
ReporterIS
ReporterIS
REPORTER DE IASI este un watchdog iesean, axat 100% pe interesul public. REPORTER este un avertizor de integritate, urmarind exclusiv subiecte privind cheltuirea banilor publici si activitatea decidentilor publici. REPORTER DE IASI reuneste o echipa de ziaristi de investigatie cu experienta jurnalistica de peste 20 de ani fiecare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img
spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Aktual 24: Premierul Italiei, reacție fermă în Parlament: Dacă nu mai susținem Ucraina, atunci susținem invazia

Premierul italian Giorgia Meloni a ținut un discurs emoționant...

Limba română, serbată și de Ziua Unirii Basarabiei

Pe 27 martie, la Chișinău, sărbătorim împreună limba și...

Cetate din Transilvania, reconstruită ca în urmă cu 1.200 de ani

Primăria comunei Biharia, județul Bihor, a obţinut o finanţare...