Șeful serviciului de informaţii militare al SUA: Putin este incapabil să își atingă obiectivele în Ucraina

Data:

Eşecurile şi resursele limitate ale Rusiei în Ucraina arată că forţele sale sunt incapabile să atingă obiectivele iniţiale ale preşedintelui Vladimir Putin privind invadarea ţării vecine, după cum stau lucrurile în prezent, a declarat vineri şeful serviciilor de informaţii al Pentagonului, informează ABC News, care citează Associated Press.

„Ajungem într-un punct când cred că Putin va trebui să-şi revizuiască obiectivele pentru aceasta operaţiune”, a declarat generalul locotenent Scott Berrier, şeful Agenţiei de Informaţii pentru Apărare, la o conferință de informații și securitate națională. ”Este destul de clar în acest moment că nu va putea face ceea ce intenţiona iniţial”, a afirmat el.

Putin a trimis trupe în Ucraina în februarie pentru a răsturna guvernul pro-occidental al Ucrainei, potrivit oficialilor americani. Forţele ucrainene au alungat trupele ruse de pe poziţiile lor din jurul capitalei Kiev la începutul războiului. Rusia a suferit în alt eşec major săptămâna trecută, când o contraofensivă ucraineană a forţat trupele rusești să se retragă din zone întinse în nord-estul Ucrainei.

„Rusia plănuise o ocupaţie, nu neapărat o invazie, şi asta a aruncat-o înapoi”, a declarat Berrier, arătând reticenţa lui Putin de a declara o mobilizare generală pentru a creşte numărul trupelor în Ucraina.

Preşedintele Joe Biden şi alţi oficiali ai administraţiei de la Washington au avut grijă să nu califice ultima retragere a forţelor ruse drept victorie ucraineană sau punct de cotitură în război, iar analiştii avertizează că este imposibil de evaluat ceea ce urmează.

Citește și: VIDEO Andrei Marga, fost ministru de Externe, susține că Ucraina trebuie să cedeze teritorii Ungariei, Poloniei, României și Rusiei

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

PressHUB
PressHUB
Cea mai răspândită rețea de presă din România!

1 COMENTARIU

  1. Nu trebuie decit sa vedem ceea ce agresiunea fratricida a produs ,ca efecte imediate,in intreaga omenire .Avem in fata o armata a Rusiei cu picioare de lut acolo unde coruptia si-a arat hidoasa ei fata .Nimic din cele spuse nu s-a dovedit a fi adevarat .Armata Rusiei s-a dovedit a fi doar o iluzie afisata pe hirtie .Intreg Occidentul se decupleza de resursele Rusiei si de intreaga politica iliberala a Rusiei si a putinilor ei aliati ramasi .Germania si Japonia se pot inarma .UE accepta ca Ucraina si Rep. Moldova sa urmeze calea europeana . NATO se mareste prin coaptarea Finlandei si Suediei .Zelenski ofera tarilor riverane Rusiei ce apartineau spatiului ex sovietic libertatea .Turcia si China isi maresc sfera de influenta in zona .Tehnologia statelor occidentale se dovedeste net superioraa tehnologiei rusesti .Intreaga lume va cumpara doar armament occidental . Celebrele sisteme rusesti de forma S500 nu si-au dovedit eficienta .Fabricile de baterii si de cipuru se muta in Europa si SUA .Sanctiunile elimina posibiliatatea Rusiei de a-si reface stocurile militare pe segmentul de inalta tehnologie .La nivel mondial ,cetatenii rusi nu mai acces in tarile occidentale . Minuitorii de fake-uri din Media europeana si occidentala vor fi adusi la lumina zilei ca si cozile de topor ale rusilor din Europa .Zona Donbas se depopuleaza total .SUA isi creste contributia si ofera armament superior celui rusesc . Acum incep si tarile din Europa sa faca asta .Trupele ucrainiene sunt antrenate in tari europene .Cetateni de etnie rusa nu se vor mai intoarce sa locuiasca in Ucraina cum dealtfel vor face si simpatizantii rusiei . Marii cistigatori sunt Turcia , UE si China ce isi refidelizeaza spatiul de influenta prin aducerea alaturi a natiunilor foste sateliti ai URSS .Rusia nu va mai putea exista in forma ei federativa . Pina si China va pune umarul la a face asta acum cind s-a dovedit ineficienta fortelor armate ale Rusiei .Nimeni nu ii mai poate opri .Zelenski le-a oferit tuturor o unica sansa ce nu poate fi ratata .

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Şapte localităţi din Covasna nu au medici de familie

Şapte localităţi din judeţul Covasna, în care trăiesc peste...

Cancelarul Austriei propune un nou calendar pentru aderarea României la Schengen, în primăvară

Cancelarul Austriei, Karl Nehammer, a susținut miercuri seara o...

Putin: Conflictul în Ucraina va fi îndelungat. Președintele rus exclude o nouă mobilizare a rezerviştilor

Preşedintele Vladimir Putin a declarat miercuri că în Ucraina...

VIDEO Volodimir Zelenski, desemnat „Personalitatea anului 2022” de revista Time

Preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski a fost desemnat miercuri „Personalitatea...