Şeful unei secții de poliţie, dator vândut după un credit în franci elvețieni

Data:

Şeful unei secții de poliție din Iași a ajuns dator vândut. Magistraţii Tribunalului l-au obligat pe acesta la plata unei sume considerabile reprezentând datorii la întreţinere şi penalităţile aferente. Judecătorii nu au acceptat nici măcar solicitarea acestuia ca plata datoriilor să fie eşalonată.

Problemele au început în 2007 când, ca mulţi alţii, a contractat un credit în franci elveţieni pentru achiziţionarea unui apartament în CUG. Criza economică a dus la reducerea drastică a veniturilor lui şi ale soţiei sale, francul elveţian a fost puternic revalorizat, iar rata la bancă a crescut puternic.

Restanţele la întreţinere au început să se adune, iar asociaţia de proprietari l-a dat în judecată pentru recuperarea datoriilor. În urma unui prim proces, poliţistul a ajuns să fie executat silit în 2014. Nu a fost singurul, fiind din nou dat în judecată, în 2014 şi 2016.

Citește și: Parlamentul European a făcut încă un pas important spre eliminarea barierei ce împiedică femeile să avanseze pe scara ierarhică

Situaţia nu s-a îmbunătăţit nici în anii următori, iar în 2019 se ajungea la un nou proces. În acţiunea depusă la Judecătorie, asociaţia de proprietari a cerut obligarea sa la plata a 19.147 lei reprezentând cheltuieli de întreţinere aferente perioadei iunie 2016-mai 2019 şi a sumei de 14.202 lei, penalităţi.

În plus, asociaţia a solicitat şi 10.567 lei, reprezentând penalizările care se acumulaseră la vechea restanţă, de 27.400 lei, pe care o plătise treptat prin executarea silită. În total, asociaţia pretindea astfel aproximativ 43.900 lei.

Continuarea, în Ziarul de Iași!

Urmăriți PressHUB și pe Google News!

Foto (descriptiv): Facebook Politia Romana

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
1 COMENTARIU

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Sunt vizate fraude cu fonduri destinate pregătirii tinerilor

Percheziţii ale Parchetului European în Botoşani. Biroul din Cluj-Napoca...

Cristian Moş, fondator al USR Timiș și vicepreședinte al CJ, va candida ca independent la Primăria Timişoara

Vicepreşedintele Consiliului Judeţean (CJ) Timiş, Cristian Moş, unul dintre...

Încep lucrările la Spitalul Regional de Urgență Cluj | Monitorul de Cluj

Primarul comunei Florești, Bogdan Pivariu, a anunțat, joi, începerea...