miercuri, 1 decembrie 2021
AcasăRecomandateȘeful UPU-SMURD Iași: Acum, plămânii sunt afectați din a doua zi de...

Șeful UPU-SMURD Iași: Acum, plămânii sunt afectați din a doua zi de boală, față de ziua a opta în valurile anterioare. Pacienţi tineri ajung la spital cu afectare pulmonară de 75%

Medicul-şef al UPU-SMURD Iaşi, Diana Cimpoeşu, spune că în Unitatea de Primiri Urgenţe de la Spitalul Sfântul Spiridon sunt pacienţi care au venit în urmă cu 14 zile şi care sunt îngrijiţi în regim de Terapie Intensivă, ea făcând apel la creşterea numărului de paturi din celelalte spitale ieşene.

  • „Ca în fiecare zi, numărul pacienţilor COVID care ajung în UPU este foarte mare. Dimineaţă, erau la noi 41 de bolnavi, din care 13 sunt pacienţi care necesită terapie intensivă.
  • Am găsit două locuri la Leţcani, eliberate, din păcate printr-o evoluţie nefavorabilă, şi un loc la spitalul Sfântul Spiridon. Pacienţii gravi sosesc în permanenţă în UPU.

(…)Numărul pacienţilor vaccinaţi care vin la noi este foarte mic. Din cei 41, doar unul este vaccinat.

(…)”Dacă în valurile doi sau trei, insuficienţa respiratorie se instala în ziua a opta, acum în acest val agravarea apare din ziua a doua”, a adăugat medicul Diana Cimpoeşu.

Citește articolul integral pe HotNews.ro

Citește și:

Memorialul Victimelor Comunismului și al Rezistenței de la Sighet. A început Tabăra de Vară-Bursele UnSettled, ediția a II-a

ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE