luni, 29 noiembrie 2021
AcasăLa ziActualitate“Selfie”, “remedial” și “prof”, printre cele 3.600 de cuvinte nou incluse în...

“Selfie”, “remedial” și “prof”, printre cele 3.600 de cuvinte nou incluse în Dicționarul limbii române

Dicționarul limbii române are oficial 3.600 de cuvinte noi, printre care „selfie”, „remedial” și prof”.

Noua ediție a Dicţionarului Ortografic, Ortoepic şi Morfologic (DOOM) al Limbii Române urmează să apară până la sfârșitul anului 2021, după cum a declarat directorul Institutului de Lingvistică „Iorgu Iordan – Al. Rosetti” al Academiei Române, Adina Dragomirescu.

În prezent, noua ediţie a dicţionarului se află la tipar şi apariţia ei pe piaţă depinde de Monitorul Oficial. „Avem promisiunea că apare până la finalul anului, dar nu o dată sigură”, a spus Dragomirescu, contactată telefonic luni.

„Nu sunt modificări spectaculoase, pentru că nu vrem să facem revoluţie”, a completat directoarea institutului. „Sunt cuvinte nou introduse şi normate, aproximativ 3.600, au fost efectuate modificări la intrări deja existente, în jur de 3.000, dar nu neapărat de normă, mai mult de accentuare. Pentru verbe, de exemplu, am inclus formele pentru toate persoanele, pentru că există şi vorbitori care nu sunt nativi şi au nevoie de acestea”.

Citiți articolul integral pe Revista22.ro

Citiți și

Biblioteca Batthyaneum din Alba Iulia, deschisă publicului pentru o zi. Vor fi expuse piese și documente rare din istoria Observatorului astronomic

Revista 22https://revista22.ro
Revista 22 este primul săptămânal independent postdecembrist. A primit numele acesta în amintirea zilei de 22 decembrie 1989, când Ceauşescu a părăsit clădirea Comitetului Central într-un elicopter. Revista 22 se adaptează din mers schimbărilor societăţii româneşti, fiind cunoscută ca cel mai bun săptămânal de cultură politică din România.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE