Semnal de alarmă al medicilor ieșeni: Este o modificare a virusului din punctul de vedere al simptomatologiei

Data:

Cele mai recente manifestări ale coronavirozei, observate de medicii infecţionişti ieşeni, îi pun pe aceştia pe gânduri: este posibil să vorbim deja de o altă tulpină a Covid-19, de data aceasta una dezvoltată în România? Concret, medicii au observat că, în mod cert, evoluţia bolii s-a schimbat considerabil în ultima perioadă. Tot mai des apar situaţiile în care pacienţii ajung la timp la poarta spitalului, iar în jumătate de oră pot fi deja la ATI. Managerul de la Spitalul de Infecţioase o spune cu subiect şi predicat: „Ceea ce am observat în ultima perioadă este o modificare a virusului din punctul de vedere al simptomatologiei, şi anume o degradare într-un timp foarte scurt a pacienţilor”. Părerea lui e împărtăşită şi de şefa UPU de la „Sf. Spiridon”, care aşteaptă deja rezultate ale studiilor imunologilor sau microbiologilor privind posibilitatea unei noi tulpini.

Medicii ieşeni trag un semnal de alarmă: este posibil să fie vorba de o altă tulpină, de data aceasta generată în România! Simptomele COVID şi evoluţia bolii nu mai sunt aceleaşi ca în vara trecută. Nu se mai pune problema întârzierii prezentării la medic, ci a minutelor până când ajung la ventilator. Chiar dacă ajung la timp pe poarta spitalului, în jumătate de oră pot fi la ATI.

Citiți articolul integral pe Ziaruldeiasi.ro

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la PSD

Primarul orașului unde s-a născut Ceaușescu a trecut la...

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane de euro daune, unei redacții

Un om de afaceri din Sibiu cere 3,4 milioane...

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“

Unitatea Administrativ – Teritorială Municipiul Slatina, în calitate de beneficiar, anunță finalizarea proiectului „Realizare infrastructură pentru biciclete“