joi, 27 ianuarie 2022
AcasăLa ziSemnal de alarmă tras de un renumit medic: "Se administrează prea multe...

Semnal de alarmă tras de un renumit medic: „Se administrează prea multe antibiotice în cazul bolnavilor de Covid”

Potrivit Ziarului de Iași, prescrierea excesivă a antibioticelor la pacienţii infectaţi cu SARS-CoV-2 poate să scadă eficienţa antibioticelor, şi implicit să contribuie la dezvoltarea unor bacterii rezistente. Prof. dr. Cătălina Luca, medic primar de la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase „Sf. Parascheva” – Iași a lansat acest avertisment.

Medicul a precizat că prescrierea antibioticelor a fost foarte mare în această afecţiune, în special în prima perioadă a pandemiei, în ciuda faptului că este o boală virală, studiile arătând că prescrierea s-a făcut din cauza suspiciunii unei coinfecţii bacteriene. Specialistul ieşean susţine că cele mai folosite antibiotice în tratamentul COVID-19 inclusiv în prezent sunt azitromicina, doxiciclina, claritromicina, ceftriaxona, amoxicilina, amoxicilină-acid clavulanic, ampicilina, gentamicina, benzilpenicilină, piperacilină-tazobactam, ciprofloxacina.

Articolul integral, în Ziarul de Iași!

Sursa foto: Pexels.com

Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.
ARTICOLE SIMILARE

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

DIN ACEEAȘI CATEGORIE

- Publicitate -spot_img

ULTIMELE ARTICOLE