Semnalul de alarmă tras de USR cu privire la proiectul cu risc major pentru modul în care se vor dezvolta localitățile

Data:

USR trage un semnal de alarmă cu privire la faptul că PNL-PSD-UMDR au votat un proiect de lege care spune că persoanele responsabile de ce se construiește în comunitățile noastre nu mai trebuie să aibă pregătirea de arhitect, e suficient să fie inginer constructor sau inginer economic specializat în construcții.


„Proiectul generează un risc major pentru modul în care se vor dezvolta localitățile noastre.
USR a votat contra proiectului pentru că își dorește profesioniști în funcțiile publice și o dezvoltare urbanistică responsabilă”, atrage atenția USR.

După discuții cu specialiștii, deputații USR Oana Cambera și Tudor Benga au depus amendamente ce vin în concordanță cu punctele de vedere ale Ordinului Arhitecților din România și Registrului Urbaniștilor din România.


„Aceleași puncte de vedere ale specialiștilor au fost transmise și în 2020, când Parlamentul a adoptat un proiect de lege cu același obiect, inițiat de însuși autorul cărților nescrise și plagiatorul masteratelor, deputatul și ex-ministrul Florin Roman. Proiectul nu a fost promulgat și s-a întors spre reexaminare. Reexaminarea nu s-a realizat, însă, întâmplător sau nu, ideea a renăscut într-o Ordonanţa de Urgenţă”, semnalează deputata USR Oana Cambera, într-o postare a USR pe Facebook.


Rămâne de văzut ce va face președintele României, va trimite din nou proiectul spre reexaminare sau va închide ochii?

CITEȘTE ȘI: Experiența unui voluntar în studiile clinice pentru un vaccin împotriva COVID: „Majoritatea efectelor secundare au fost raportate de primitorii de Placebo” (presshub.ro)

Roxana Stancu
Roxana Stancu
Roxana Stancu (REPER MEDIA Argeş) are 20 de ani de experiență în jurnalism. A debutat în anul 2000, în TV, iar de atunci a profesat atât în presa audiovizuală, cât și în cea scrisă (locală și națională).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cum și cât puteți beneficia de servicii gratuite de îngrijire la domiciliu

Dacă sunteți asigurați și aveți probleme de sănătate care...

Jurnalista Emilia Șercan: Demisia lui Sorin Cîmpeanu ar trebui urmată de retragerea prevederilor controversate din Legile Educației

Jurnalista Emilia Șercan afirmă în interviul pentru Europa Liberă că acest moment al demisiei lui Sorin Cîmpeanu ar trebui folosit de clasa politică și de președintele Klaus Iohannis, creatorul proiectului „România Educată”, drept unul de reașezare a criteriilor de integritate și competență într-o funcție publică.

CLASIC_#LaServaPadronaRocks

Nu știu dacă e prima operă pusă în scenă...