Sfat medical pentru concediu: ce medicamente să pui în trusa de vacanţă?

Data:

Pe perioada verii, indiferent de destinaţie, trusa de medicamente pentru vacanţa petrecută împreună cu copiii trebuie să conţină mai multe produse pentru situaţii neprevăzute.

Dr. Maria Daniil, medic de familie şi pediatru ieşean, spune că părinţii trebuie să se pregătească din timp şi să nu uite câteva medicamente esenţiale. În primul rând, sunt necesare cele antitermice, dar şi medicamente antidiareice şi săruri de hidratare. „Majoritatea problemelor care apar în vacanţă sunt cele digestive, de aceea recomandarea este de a nu schimba nimic din regimul copilului, să nu fie făcute experimente în perioada concediului”, a precizat dr. Maria Daniil.

De asemenea, este indicat ca părinţii să aibă asupra lor picături pentru desfundarea nasului, precum şi produse pentru protecţia împotriva înţepăturilor de insecte. „Este nevoie de protecţie gen Autan împotriva ciupiturilor, dar şi de un calmant cum ar fi Fenistil sau pastă mentolată. Referitor la picăturile pentru nas, este recomandat mai degrabă un decongestionant pe bază de apă de mare, nu un spray prea agresiv. Totodată, este bine să aibă la ei un spray pentru durerile în gât, pentru că cei mici mănâncă îngheţată, beau apă rece etc. Acestea se găsesc pentru copii inclusiv de la vârsta de şase luni. Cei care pleacă în afara ţării pot lua şi un sirop de tuse, ei oricum au în general o trusă mult mai completă”, a mai explicat medicul pediatru.

Citește articolul integral în Ziarul de Iași

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cauza exploziei la blocul din Craiova, o posibilă acumulare de gaze

Cauza exploziei la blocul din Craiova, în urma căreia...

Inspectorii Gărzii de Mediu fac verificări în pădurea deținută de IKEA în Iași | Ziarul de Iași

Inspectorii Gărzii de Mediu fac verificări în pădurea deținută...

Explozie la un bloc din Craiova. Un etaj s-a prăbușit. O femeie a murit | VIDEO

Explozie la un bloc din Craiova, în urma căreia...