Sfidarea (Au murit în patru zile mai mulți oameni decât la Revoluție)

Data:

Încă 365 de morți s-au înregistrat vineri, între care și o fetiță de 13 ani fără boli. În ultimele patru zile numărăm în total 1501 morți de Covid, mai mulți decât la Revoluția din 89, când au căzut sub gloanțe 1104 de oameni, dintre care 221 civili și 663 militari. Dar, în continuare, lor NU le pasă.

Rata de infectare în București și Ilfov crește vertiginos de la o zi la alta, în câteva zile sărim de 20 la mie. Medicii, specialiștii de la Direcția de Sănătate Publică Ilfov și de la Institutul Național de Sănătate Publică cer disperați măsuri urgente, între care și carantinare.

Răspunsul guvernului muribund la criza sanitară gravissimă este zero. Nu facem nimic. Nu ne pasă.

Liderul PNL, Florin Cîțu, ministrul educației și salvatorul de vieți Raed Arafat i-au trimis la plimbare cu nonșalanță pe toți experții îngrijorați de ratele uriașe de infectare. Până mai ieri se închinau la specialiști, invocați la fiecare nouă restricție impusă de Guvern. Dintr-o dată, expertiza lor nu mai contează. Știu mai bine urechiștii.

Citiți editorialul integral pe G4Media.ro

spot_imgspot_img
Articolul precedent
Articolul următor
Dan Tapalaga
Dan Tapalaga
Dan Tapalagă a debutat ca jurnalist la Radio România Actualități în 1997, fiind apoi redactor la Radio Europa Liberă și BBC (1998-2002). A condus departamentul politic la Evenimentul zilei (2002-2004), a fost redactor-șef adjunct la Cotidianul (2004-2006) și șeful secției politice la România liberă. Timp de un an a fost director de dezvoltare editorială la Ziua de Cluj. A fost editor coordonator la site-ul HotNews.ro. În perioada ianuarie-martie 2005 a fost consilier și purtător de cuvânt al fostului ministru al justiției, Monica Macovei. A fost bursier Freedom House. În anul 2018, a fondat site-ul G4Media.ro, alături de Cristian Pantazi.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Cîrstoiu stop. Când șmecheria din piață nu merge și în politică

Cîrstoiu stop. Am fost convins că PSD și PNL...

Orașul cu nasul pe sus votează un golan

Toate sondajele de opinie publicate în ultima vreme arată...

Cine-l poate bate pe Nicușor Dan

Cine-l poate bate pe Nicușor Dan? Cine va deconta...

Documentul secret al Kremlinului: prima dovadă a războiului hibrid planificat de Moscova?

Documentul secret al Kremlinului, dezvăluit de cotidianul american The...