Și-a distrus rinichii cu antiinflamatoare de frica COVID. Este internat la Iași

Data:

Și-a distrus rinichii cu antiinflamatoare de frica COVID. Bărbat riscă să aibă nevoie de transplant de rinichi, după ce timp de un an de zile a luat medicamente antiinflamatoare preventiv, de frica virusului SARS-CoV-2.

Bărbatul în vârstă de 55 de ani din județul Neamț a ajuns la spitalul ieșean zilele trecute pentru că se simțea rău. Medicii au descoperit că acesta suferă de insuficiență renală severă și riscă să își piardă definitiv funcția rinichiului.

Bărbatul a sunat la 112 fiindcă începuse să se simtă rău. Le-a mărturisit medicilor că a luat, timp de un an, paracetamol pentru a se proteja de infecţia cu SARS-CoV-2.

Nu se vaccinase încă împotriva virusului, preferând să încerce să prevină infecţia cu medicamente, fără a se gândi că acestea îl vor trimite de fapt în spital. Astfel, acesta a ajuns la Spitalul „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi, acolo unde medicii au încercat în zadar să îi readucă rinichii la normal.

„Din păcate, vedem şi efectele adverse ale unui tratament luat după ureche. Acest tratament nu a fost niciodată pe lista posibilităţilor de prevenţie anti-COVID.

Citește și: Primarul Iașului reclamat la Curtea de Conturi, după ce a dat în judecată o publicație în numele primăriei

Au fost alte medicamente, ulterior şi acelea dovedite ineficiente. Din păcate, nu există nici un medicament care să ne protejeze de infecţie şi, în general, orice medicament am lua, este bine ca măcar cu medicul de familie să discutăm, cu medicul curant, tocmai pentru a ne asigura că nu ne expunem la un risc mai mare încercând să prevenim”, spunea la acel moment Ionuţ Nistor, medic la Spitalul „Dr. C. I. Parhon” din Iaşi.

Medicii ieşeni erau pesimişti şi spuneau încă de atunci că pacientul în vârstă de 52 de ani riscă să nu-şi recupereze niciodată funcţia renală şi să rămână dependent de dializă. La nici o lună de la prima vizită la spital, bărbatul a primit vestea care îi va schimba viaţa pentru totdeauna.

„Nu şi-a recuperat funcţia renală, şi-a pierdut iremediabil funcţia ambilor rinichi în urma administrării prelungite de antalgice (n.r. – paracetamol şi algocalmin).

Va începe, cel mai probabil, încă de zilele următoare şedinţele de dializă. Şansele de recuperare erau mici de la început, pentru că era vorba de un consum prelungit, de câteva luni de zile, şi nu era o reacţie acută, nu era vorba de un consum de durată scurtă”, a declarat medicul Ionuţ Nistor, purtător de cuvânt la spitalul ieşean.

Citește articolul complet în Ziarul de Iași


Urmăriți PressHUB și pe Google News!

spot_imgspot_img
Ziarul de Iași
Ziarul de Iașihttps://www.ziaruldeiasi.ro
Jurnalişti formaţi la şcoala sa de presă se află în poziţii de conducere în redactiile ziarelor, televiziunilor şi posturilor de radio din întreaga ţară. Ziarul are un tiraj mediu zilnic 4.133 exemplare, din care 2.410 exemplare reprezinta abonamente, este tipărit în format broadsheet, având 16-20 de pagini. Apare de luni pînă sîmbătă si are un caracter generalist. Cotidianul Ziarul de Iaşi se distribuie în judeţul Iaşi, atît în mediul urban cît şi în cel rural.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Distribuie articolul

spot_img

Știri de astăzi

Mai multe articole similare
Related

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași

Tudorel Toader a pierdut funcția de rector al Universității...

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul comun al PSD și PNL pentru Primăria Capitalei

Cine este doctorul Cîrstoiu, candidatul pe care coaliția PSD-PNL...

România a pierdut procesul pe certificatele verzi. Datorează 42 milioane de euro plus dobânzi

România a pierdut procesul pe certificatele verzi, la Tribunalul...